<p>Primăvara aceasta păpădia Èi-a făcut simÈită mai devreme prezenÈa, încântându-ne prin aspectul, dar Èi prin culoarea galbenă a florilor ivite printre verdele frunzelor.</p>
<p>Oamenii recoltează florile pentru a face un vin fortifiant care este folosit cu plăcere de bolnavi Èi convalescenÈi. Dacă nu ÈtiaÈi, din păpădie se mai poate face Èi un înlocuitor de cafea obÈinut în urma uscării Èi prăjirii radăcinilor.</p>
<p>Însă, ceea ce doresc să subliniez în prezentul material este că frunzele tinere pot fi folosite în salate simple sau cu sos alb (ca spanacul) Èi că acestea au făcut de secole deliciul oamenilor. Se poate întrebuinÈa Èi amestecul de flori cu frunze.</p>
<p><strong>Salata de păpădie este recomandată: </strong>celor care Èi-au pierdut apetitul; pentru tratarea tulburărilor digestive minore; pentru îmbunătăÈirea funcÈiilor urinare; pentru prevenirea caculilor renali; împotriva tulburărilor hepatice Èi biliare; pentru a scădea retenÈia de apă;<br />
pentru tratarea constipaÈiei, a hemoroizilor Èi a durerilor reumatismale.</p>
<h3>ReÈeta</h3>
<p><strong>Ingrediente: </strong>800 g de păpădie, 4 ouă, 4 linguri de untdelemn, 2 linguri zeamă de lămâie sau oÈet, 4 fire de usturoi verde, 2 legături de mărar, piper, sare</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad1" id="quads-ad1" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p><strong>Salata de păpădie – Preparare: </strong>Se alege păpădie proaspătă Èi fragedă, se curăÈă cu grijă, se spală în mai multe ape, se scurge, se sărează Èi se lasă deoparte într-un castron, până se termină restul pregătirilor.</p>
<p>În acelaÈi timp se fierb ouăle tari, se răcesc Èi se taie felii subÈiri cu maÈina specială de tăiat ouă. Separat se prepară un sos din untdelemn Èi zeamă de lămâie sau oÈet, bătute bine cu o furculiÈă într-o ceaÈcă.</p>
<p>Usturoiul Èi mărarul se curăÈă, se spală Èi se toacă mărunt.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad3" id="quads-ad3" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Când totul este pregătit, se ia păpădia din castron, se stoarce bine de zeama amăruie pe care a lăsat-o Èi se pune în salatieră. Se adaugă usturoiul Èi mărarul, feliile de ouă Èi sosul din untdelemn Èi zeama de lămâie sau oÈet.</p>
<p>Se sărează Èi se pipereză după dorinÈă, apoi se amestecă totul bine.</p>
<p>Se garniseÈte cu felii de ou pe care se presară piper Èi puÈin mărar tocat fin. Se serveÈte imediat.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad4" id="quads-ad4" style="float:none;margin:0px;">

</div>


Salata de PĂPĂDIE tratează un spectru larg de boli. Acesta este Modul CORECT de preparare!
