Veti avea nevoie de: Varza alba – 1 kg, ardei rosu proaspat – 300 g, morcovi – 200 g, usturoi – 3 cuisoare, apa – 100 ml, otet – 20 ml, zahar – 50 g, sare – 20 g.

Mod de preparare: Spalati varza si curatati frunzele superioare. Impartiti in sferturi cu un cutit ascutit si apoi taiati-le in benzi fine. Puneti-le intr-un castron adanc si mare. Curatati morcovii si radeti-i pe o razatoare grosiera apoi amestecati-i cu varza.

Spalati si uscati ardeiul, scoateti semintelor din interiorul cavitatii si taiati pulpa in fasii inguste, care sunt apoi asezate intr-un castron cu varza si morcovi.

In cele din urma, curatati usturoiul si turnati-l in amestecul de legume, stropiti cu otet si ulei de floarea soarelui, adaugati sare si zahar, turnati apa calda (nu trebuie sa fie rece sau fierbinte) si amestecati totul.

Se pune o farfurie mare sau, de exemplu, cu un capac si se pune o greutate mare, cum ar fi o sticla de doi litri de apa, un pahar mare cu apa sau ceva similar.

In acest fel, lasati salata sa stea la temperatura camerei timp de aproximativ trei ore, timp in care va incepe procesul de fermentare.

Intre timp, pregatiti recipiente uscate si curate care au fost fierte in apa clocotita timp de cel putin zece minute in prealabil, eliberandu-le de orice bacterii si impuritati nedorite.

Umpleti borcanele pana la refuz cu salata de varza, umpleti usor si inchideti bine capacele. Cel mai bine este sa depozitati salata la frigider sau intr-o pivnita rece. Sa aveti pofta!

Distribuie pe: