<p>Floarea de păpădie este regina plantelor medicinale de primăvară. Are o putere detoxifiantă extraordinară.</p>
<p>Datorită faptului că determină purificarea sângelui de toxine, păpădia îmbunătăÈeÈte sănătatea întregului organism.</p>
<p>Consumul de păpădie este util pentru persoanele cu ficatul obosit, probleme renale Èi intestinale, dereglări ale glandelor, circulaÈie sângelui deficitară.</p>
<p><strong>ReÈetă – Sirop de păpădie</strong></p>
<p><strong>Ingrediente: </strong></p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad1" id="quads-ad1" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>300 g flori de păpădie, 1 litru apă rece, 1 kg zahăr brut, 1 lămâie (opÈional).</p>
<p><strong>Preparare: </strong></p>
<p>Florile se culeg din zone nepoluate, la amiază, pe vreme însorită. SpălaÈi florile cu apă rece Èi aÈezaÈi-le pe un prosop pentru a se zvânta.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad3" id="quads-ad3" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>LăsaÈi-le într-un loc în care bate soarele, până se usucă bine. ScoateÈi cu mâna sau tăiaÈi cu un cuÈit, petalele, cât mai aproape de baza verde.</p>
<p>PuneÈi petalele într-o cratiÈă Èi turnaÈi peste ele apa. PuneÈi vasul pe foc Èi după câteva clocote, opriÈi focul. AcoperiÈi cratiÈa cu capacul Èi lăsaÈi păpădia la infuzat peste noapte într-un loc răcoros.</p>
<p>A doua zi, strecuraÈi infuzia printr-o sită. Cu dosul unei linguri, presaÈi florile din sită pentru a stoarce tot lichidul.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad4" id="quads-ad4" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>TurnaÈi infuzia din nou în cratiÈă. AdăugaÈi zahărul Èi sucul de lămâie Èi amestecaÈi.</p>
<p>Se fierbe la foc mic, pentru a nu distruge nutrienÈii, circa o oră Èi jumătate, amestecând din când în când cu o lingură de lemn.</p>
<p>OpriÈi focul când lichidul a căpătat consistenÈa unui sirop (care nu se împrăÈtie după ce se răceÈte). După ce s-a răcorit, turnaÈi siropul într-un borcan de sticlă Èi păstraÈi-la frigider, închis ermetic.</p>
<p>Acest sirop minunat se poate consuma ca atare, pe pâine, se poate folosi la clătite sau la deserturi.</p>
<p>De asemenea, se poate dilua cu apă, ca un sirop de fructe. Siropul are un gust plăcut Èi efecte bune asupra ficatului Èi sângelui, acÈionând ca un tonic Èi depurativ.</p>
<p>În loc de zahăr puteÈi folosi miere, sau 1 parte zahăr, 1 parte miere.</p>
<p><strong>PrecauÈii Èi contraindicaÈii:</strong></p>
<p>Păpădia nu este indicată persoanelor care suferă de afecÈiuni digestive (ulcer gastrită, esofagită de reflux), nici persoanelor alergice la această plantă.

SIROP de PĂPĂDIE – rețetă pentru curățarea SÂNGELUI și înlăturarea oboselii FICATULUI
