ValentinaVNB

Șnitel de pui – o rețetă pe care o veți adora de la prima degustare

<p>Un snitel de pui este mereu binevenit si se potriveste mereu pentru masa de pranz – dar de ce sa nu imitam britanicii si sa servim snitelul intr-un mod special&colon; copt cu sos bechamel si branza&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Ingrediente&colon; <&sol;strong>4 bucati de file de piept de pui&comma; aproximativ 160 g fiecare&comma; 50 de grame de faina&comma; 4 oua&comma; un pic de sare&comma; 250 g pesmet&comma; ulei pentru prajit<&sol;p>&NewLine;<p>Pentru topping&colon; 50 g unt&comma; 60 de grame de faina&comma; 500 ml de lapte&comma; 1 frunza de dafin&comma; sare&comma; piper&comma; nucsoara rasa&comma; 150 g cascaval cheddar ras&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Mai intai se tamponeaza pieptul de pui cu hartie de bucatarie&period; Acum se taie peiptul pe jumatate orizontal cu un cuțit ascutit&comma; astfel incat feliile sa aiba o grosime de aproximativ 1 cm&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Separat va pregatiti 3 farfurii in care veti avea&colon; faina&comma; pesmest si ouale batute&period; Acum veti lua fiecare piept de pui si il veti trece prin cele 3 farfurii in urmatoarea ordine&colon; faina&comma; apoi ou si ultima data pesmet&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;94 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad1" id&equals;"quads-ad1" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>Incalziti suficient ulei intr-o tigaie si prajiti snitelul de pui la foc mediu pana cand este rumenit pe ambele parti si fiert in interior &lpar;dureaza aproximativ 3 pana la 4 minute pe fiecare parte&rpar;&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Se scot snitele si se lasa la scurs pe o farfurie tapetata cu prosoape de hartie&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Topiti untul intr-o cratita mica&period; Imediat ce untul a inceput sa se topeasca si sa &OpenCurlyDoubleQuote;sfaraie”&comma; adaugati faina &OpenCurlyDoubleQuote;inploaie”&comma; reduceti focul la minim&comma; si cu un tel amestecati continuu&period; Se adauga frunza de dafin&comma; sarea&comma; piperul si nucsoara rasa&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;94 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad3" id&equals;"quads-ad3" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>Se amesteca continuu si se mai lasa la fiert cca 5 minute pana se ingroasa bine&period; Cand s-a ingrosat se inchide focul si se acopera imediat sosul cu folie alimentara pentru a prinde crusta&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Preincalziti cuptorul la 200 de grade&comma; tapeteaza cu hartie de copt si se pun snitele de pui&comma; apoi se intinde sosul si cascaval cheddar ras&period; Se lasa in cuptor pentru cca 10 minute dupa care se pot servi&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Cartofii prajiti&comma; salata si un sos de usturoi cremos se potrivesc de minune cu acest fel de mancare&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;94 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad4" id&equals;"quads-ad4" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>Pofta buna&excl;&NewLine;

Distribuie pe:
Exit mobile version