ValentinaVNB

Socata cu lâmâie – Rețeta simplă sau rețeta tradițională cu drojdie?

<p>Socata&comma; știu toți românii&comma; este una dintre b&abreve;uturile r&abreve;coritoare ale copil&abreve;riei&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Socul este o plant&abreve; amar&abreve;&comma; iute &scedil;i r&abreve;coritoare&period; Scade temperatura&comma; reduce inflama&tcedil;iile&comma; calmeaz&abreve; irita&tcedil;iile &scedil;i are propriet&abreve;&tcedil;i diuretice&period;<&sol;p>&NewLine;<h3>1&period; Rețeta simpl&abreve;<&sol;h3>&NewLine;<p><strong>Ingrediente&colon; <&sol;strong>8 litri ap&abreve;&comma; 1 kg zah&abreve;r&comma; 3 l&abreve;mâi mari&comma; 10 flori mari de soc<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Mod de preparare &&num;8211&semi; <&sol;strong>Apa și zah&abreve;rul se pun la fiert și se las&abreve; pân&abreve; când se dizolv&abreve; zah&abreve;rul&period; Apoi se adaug sucul de la cele 2&comma; 3 l&abreve;mâi și se mai las&abreve; s&abreve; clocoteasc&abreve; un pic&comma; câteva minute&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Florile de soc bine sp&abreve;late se adaug&abreve; în oal&abreve; și se amestec&abreve; bine&period; Vasul se las&abreve; o zi într-un loc c&abreve;lduț&period; Apoi se strecoar&abreve; și se pune socata în sticle&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;94 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad1" id&equals;"quads-ad1" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>Ele rezist&abreve; la frigider câteva sapt&abreve;mâni&period; Se serveste rece&excl;<&sol;p>&NewLine;<h3>2&period; Socat&abreve; &&num;8211&semi; Rețeta tradițional&abreve; cu drojdie<&sol;h3>&NewLine;<p>Socata se poate prepara și în alt fel&comma; dup&abreve; rețeta tradițional&abreve;&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Aceasta este cunoscut&abreve; sub numele de socat&abreve; cu drojdie și este foarte ușor de preparat&comma; numai c&abreve; trebuie l&abreve;sat&abreve; 2&comma; 3 zile&comma; timp în care se amestec&abreve; zilnic&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;94 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad3" id&equals;"quads-ad3" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p><strong>Ingrediente&colon; <&sol;strong>10-12 flori mari soc&comma; 1 kg de zah&abreve;r&comma; 2-3 l&abreve;mâi mari&comma; 8 grame drojdie proasp&abreve;t&abreve;&comma; 8 litri de ap&abreve; rece&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Este nevoie și de un borcan mare&comma; în care s&abreve; încap&abreve; toate ingredientele&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Mod de<&sol;strong> <strong>preparare &&num;8211&semi; <&sol;strong>Socata dup&abreve; rețeta tradițional&abreve; nu necesit&abreve; fierbere&period; Florile de soc se pun pe fundul borcanului&comma; apoi se adaug&abreve; zah&abreve;rul&comma; sucul de la l&abreve;mâi și coaja de la l&abreve;mâi t&abreve;iat&abreve; felii&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;94 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad4" id&equals;"quads-ad4" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>Se adaug&abreve; ap&abreve; doar atât cât s&abreve; acopere totul și se las&abreve; pân&abreve; a doua zi s&abreve; se macereze&period; A doua zi se umple borcanul cu ap&abreve;&comma; se adaug&abreve; drojdia și se acoper&abreve; borcanul cu un tifon&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Se las&abreve; la fermentat 2 sau 3 zile&period; Timpul necesar depinde de temperatura locului respectiv&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Ca s&abreve; îți dai seama când este gata socata&comma; e suficient s&abreve; o guști&period; Pân&abreve; când este gata se amestec&abreve; în borcan dimineața și seara&period; Apoi se pune în frigider&period;<&sol;p>&NewLine;<p>&nbsp&semi;<&sol;p>&NewLine;&NewLine;

Distribuie pe:
Exit mobile version