ValentinaVNB

Sos gustos din pătrunjel și usturoi – Bombă de vitamine pentru o imunitate

<p><strong>Ingrediente&colon;<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p>2 leg&abreve;turi p&abreve;trunjel<br &sol;>&NewLine;8 c&abreve;ței usturoi<br &sol;>&NewLine;140 ml ulei m&abreve;sline<br &sol;>&NewLine;jum&abreve;tate de l&abreve;mâie<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Mod de preparare&colon;<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p>Se folosesc numai frunzele de patrunjel&comma; fara tija&comma; se toaca marunt sau se foloseste robotul de bucatarie&period; Usturoiul se piseaza sau se toaca marunt si se amesteca cu patrunjelul&period; Se adauga ulei si si sare&comma; se amesteca&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Amestecul de patrunjel si usturoi se pune intr-un borcan&comma; deasupra se pune uleiul&comma; se inchide ermetic si se poate pastra la frigider 2-3 saptamani&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad1" id&equals;"quads-ad1" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>P&abreve;trunjelul con&tcedil;ine mai mult&abreve; vitamina C decât l&abreve;mâia&comma; portocala sau varza&comma; la care se adaug&abreve; vitaminele A&comma; B1&comma;B2&comma; B3&comma; B5&comma; B6&comma; B9&comma; K &scedil;i E&period;<&sol;p>&NewLine;<p>De asemenea&comma; este o surs&abreve; important&abreve; de glucide&comma; proteine&comma; minerale &lpar;potasiu&comma; calciu&comma; fosfor&comma; magneziu&comma; fier&comma; sodiu&rpar;&comma; ulei volatil&comma; lipide &scedil;i flavonoizi&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Con&tcedil;inutul bogat de vitamina A &scedil;i C are un puternic efect antioxidant&comma; detoxifiant&comma; antialergic&comma; antitumoral&comma; tonific&abreve; ficatul&comma; stimuleaz&abreve; activitatea vezicii biliare&comma; fluidifica secre&tcedil;iile&comma; antispastic&comma; relaxeaz&abreve; fibrele musculare netede intestinale&comma; gastrice&comma; bron&scedil;ice&comma; înt&abreve;re&scedil;te sistemul imunitar&comma; are efect vasodilatator&comma; regenereaz&abreve; peretele vascular&comma; men&tcedil;ine elasticitatea vaselor&comma; are efecte afrodisiace &scedil;i asigur&abreve; o bun&abreve; func&tcedil;ionare a aparatului genital&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad3" id&equals;"quads-ad3" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>De asemenea&comma; p&abreve;trunjelul limiteaz&abreve; procesele inflamatorii&comma; are efect antirahitic&comma; antiscorbutic&comma; vermifug&comma; diuretic&comma; neutralizeaz&abreve; efectele intoxica&tcedil;iei cu tutun&comma; alcool&comma; alimenta&tcedil;ie excesiv&abreve; cu carne sau prelucrat&abreve; industria &scedil;i con&tcedil;ine uleiuri volatile cu efect antitumoral&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Consumat crud sau sub form&abreve; de infuzie&comma; decoct&comma; p&abreve;trunjelul este eficient în tratarea edemelor&comma; infec&tcedil;iilor&comma; asteniei&comma; tulbur&abreve;rilor de circula&tcedil;ie sanguin&abreve;&comma; hipertensiunii&comma; bolilor reumatice&comma; anorexiei&comma;meteorismului &scedil;i colicilor abdominale&comma; astmului bron&scedil;ic&comma; amenoreei &scedil;i elimin&abreve; halena &lpar;respira&tcedil;ia urât mirositoare&rpar;&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Sub form&abreve; de gargar&abreve;&comma; b&abreve;i sau sp&abreve;l&abreve;turi locale&comma; p&abreve;trunjelul ajut&abreve; la vindecarea pl&abreve;gilor&comma; în&tcedil;ep&abreve;turilor deinsecte&comma; a conjunctivite&comma; amelioreaz&abreve; contuziile &scedil;i pigmenta&tcedil;iile pielii &scedil;i înl&abreve;tur&abreve; durerile dentare&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad4" id&equals;"quads-ad4" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>P&abreve;trunjelul con&tcedil;ine mai mult fier decât spanacul &scedil;i mai mult fluor decât orice alt aliment&comma; contribuind astfel la men&tcedil;inerea unei danturi &scedil;i a unei osaturi puternice&period;<&sol;p>&NewLine;<p>De asemenea&comma; o legatur&abreve; de p&abreve;trunjel furnizeaz&abreve; mai multe proteine decât 2 ou&abreve;&comma; devenind un aliat de n&abreve;dejde în curele de sl&abreve;bire&comma; deoarece confer&abreve; senza&tcedil;ia de sa&tcedil;ietate&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Frunzele &scedil;i tulpinile de p&abreve;trunjel neutralizeaz&abreve; &scedil;i ajut&abreve; la eliminarea toxinelor din organism &scedil;i sunt eficiente în toate afec&tcedil;iunile ficatului&comma; inclusiv la ciroze sau hepatite&comma; distrugând germenii patogeni &scedil;i chiar diferite virusuri&period;&NewLine;

Distribuie pe:
Exit mobile version