ValentinaVNB

SPANACUL – „mătura” STOMACULUI și a COLONULUI

<p>Spanacul este unul din cele mai revitalizante verdețuri care apar odat&abreve; cu venirea prim&abreve;verii&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Acest super-aliment conține numeroși nutrienți care ajut&abreve; la menținerea s&abreve;n&abreve;t&abreve;ții sistemului digestiv&comma; și la cur&abreve;țarea întregului organism&comma; îndeosebi a tubului digestiv &lpar;cavitatea bucal&abreve;&comma; faringele&comma; esofagul&comma; stomacul&comma; intestinul subțire și gros&rpar;&period;<&sol;p>&NewLine;<p>În general&comma; alimentele bogate în clorofil&abreve;&comma; adic&abreve; verdețurile&comma; ajut&abreve; la cur&abreve;țarea tractului digestiv&comma; a colonului și a ficatului&period; Din aceast&abreve; categorie fac parte spanacul&comma; m&abreve;slinele verzi&comma; varza&comma; prazul și maz&abreve;rea&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Spanac Pentru Cur&abreve;țarea Stomacului și Colonului<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p>Clorofila ader&abreve; la c&abreve;ptușeala peretelui intestinal și elimin&abreve; bacteriile putrefiante din colon&comma; ajutând totodat&abreve; la vindecarea mucoasei tractului gastrointestinal&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad1" id&equals;"quads-ad1" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>Spanacul acționeaz&abreve; și ca un stimulant pentru secreția biliar&abreve; și pancreatic&abreve;&comma; și prin aceasta accelereaz&abreve; procesele digestive&period; Grație acestui efect&comma; spanacul previne greața și unele tulbur&abreve;ri digestive care pot provoca diaree&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Consumul de spanac crud ajut&abreve; la reglarea tranzitului și previne constipația&period; Unele surse susțin c&abreve; sucul de spanac&comma; câte 500 poate remedia și cea mai rebel&abreve; stare de constipație&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Studiile recente au ar&abreve;tat c&abreve; frunzele de spanac conțin compuși complecși care cresc secreția mucusului&comma; o substanț&abreve; care protejeaz&abreve; stomacul de substanțele d&abreve;un&abreve;toare eliberate de acidul clorhidric&period; Acest lucru reduce riscul de ulcer stomacal&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad3" id&equals;"quads-ad3" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>Pe lâng&abreve; efectele sale detoxifiante și purificatoare&comma; spanacul reduce semnificativ apetitul&period; Datorit&abreve; bog&abreve;ției de fibre alimentare conținute&comma; spanacul ne menține s&abreve;tui&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Este un aliment extrem de nutritiv&period; Conține o cantitate mare de vitaminele K și A&comma; acid folic&comma; mangan&comma; magneziu&comma; fier&comma; calciu&comma; vitaminele B1&comma; B2&comma; B3&comma; B5 și B6&comma; vitaminele C și E&comma; potasiu&comma; fosfor&comma; zinc&comma; proteine&comma; Omega-3&comma; seleniu și cupru&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Spanacul este de asemenea bogat în flavonoide&comma; antioxidanți care combat toxinele cauzatoare de cancer&comma; îndeosebi la nivelul colonului&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad4" id&equals;"quads-ad4" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p><strong>Cum se consum&abreve; spanacul<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p>Spanacul trebuie consumat proasp&abreve;t&period; Fierberea nu este indicat&abreve;&comma; nici m&abreve;car prepararea la aburi&comma; deoarece vitaminele conținute sunt solubile în ap&abreve;&comma; și se pot pierde&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Cel mai ușor este s&abreve;-l consum&abreve;m pur și simplu crud&comma; în salate&period; Vom beneficia astfel de maximul s&abreve;u de nutrienți&period;<&sol;p>&NewLine;<p>La capitolul contraindicații&comma; spanacul nu este cea mai bun&abreve; alegere pentru persoanele care sufer&abreve; de boli de ficat&comma; inflamații gastro-intestinale&comma; litiaz&abreve; uric&abreve; sau reumatism&period;&NewLine;

Distribuie pe:
Exit mobile version