<p>Spanacul este unul din cele mai revitalizante verdeÈuri care apar odată cu venirea primăverii.</p>
<p>Acest super-aliment conÈine numeroÈi nutrienÈi care ajută la menÈinerea sănătăÈii sistemului digestiv, Èi la curăÈarea întregului organism, îndeosebi a tubului digestiv (cavitatea bucală, faringele, esofagul, stomacul, intestinul subÈire Èi gros).</p>
<p>În general, alimentele bogate în clorofilă, adică verdeÈurile, ajută la curăÈarea tractului digestiv, a colonului Èi a ficatului. Din această categorie fac parte spanacul, măslinele verzi, varza, prazul Èi mazărea.</p>
<p><strong>Spanac Pentru CurăÈarea Stomacului Èi Colonului</strong></p>
<p>Clorofila aderă la căptuÈeala peretelui intestinal Èi elimină bacteriile putrefiante din colon, ajutând totodată la vindecarea mucoasei tractului gastrointestinal.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad1" id="quads-ad1" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Spanacul acÈionează Èi ca un stimulant pentru secreÈia biliară Èi pancreatică, Èi prin aceasta accelerează procesele digestive. GraÈie acestui efect, spanacul previne greaÈa Èi unele tulburări digestive care pot provoca diaree.</p>
<p>Consumul de spanac crud ajută la reglarea tranzitului Èi previne constipaÈia. Unele surse susÈin că sucul de spanac, câte 500 poate remedia Èi cea mai rebelă stare de constipaÈie.</p>
<p>Studiile recente au arătat că frunzele de spanac conÈin compuÈi complecÈi care cresc secreÈia mucusului, o substanÈă care protejează stomacul de substanÈele dăunătoare eliberate de acidul clorhidric. Acest lucru reduce riscul de ulcer stomacal.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad3" id="quads-ad3" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Pe lângă efectele sale detoxifiante Èi purificatoare, spanacul reduce semnificativ apetitul. Datorită bogăÈiei de fibre alimentare conÈinute, spanacul ne menÈine sătui.</p>
<p>Este un aliment extrem de nutritiv. ConÈine o cantitate mare de vitaminele K Èi A, acid folic, mangan, magneziu, fier, calciu, vitaminele B1, B2, B3, B5 Èi B6, vitaminele C Èi E, potasiu, fosfor, zinc, proteine, Omega-3, seleniu Èi cupru.</p>
<p>Spanacul este de asemenea bogat în flavonoide, antioxidanÈi care combat toxinele cauzatoare de cancer, îndeosebi la nivelul colonului.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad4" id="quads-ad4" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p><strong>Cum se consumă spanacul</strong></p>
<p>Spanacul trebuie consumat proaspăt. Fierberea nu este indicată, nici măcar prepararea la aburi, deoarece vitaminele conÈinute sunt solubile în apă, Èi se pot pierde.</p>
<p>Cel mai uÈor este să-l consumăm pur Èi simplu crud, în salate. Vom beneficia astfel de maximul său de nutrienÈi.</p>
<p>La capitolul contraindicaÈii, spanacul nu este cea mai bună alegere pentru persoanele care suferă de boli de ficat, inflamaÈii gastro-intestinale, litiază urică sau reumatism.

SPANACUL – „mătura” STOMACULUI și a COLONULUI
