<p>PuteÈi face suc de gutui în două moduri. O variantă este cu zahăr Èi cealaltă fără zahăr.</p>
<p>Gutuile au fost de multă vreme folosite în medicina populară pentru a trata tulburările digestive. Studii recente au arătat că extractul de gutui poate proteja Èesutul intestinal de deteriorarea asociată cu boala inflamatorie intestinală.</p>
<p>Gutuiul poate ameliora diferite simptome alergice prin suprimarea activităÈii anumitor celule imunitare responsabile de reacÈiile alergice.</p>
<p><strong>Produse necesare:</strong></p>
<p>2 gutui<br />
suc de lamaie din 2 lamai<br />
500 g zahar<br />
500 ml apa</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad1" id="quads-ad1" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p><strong>Preparare:</strong></p>
<p>AdăugaÈi în tigaie apa, zahărul Èi sucul de lămâie.</p>
<p>Taiati gutuile cubulete mici si adaugati-le in tigaie.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad3" id="quads-ad3" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Gatiti 45 de minute. Pe măsură ce se gătesc, vor deveni destul de roz.</p>
<p>Dacă gutuile nu sunt foarte coapte, vor produce mai puÈin suc Èi nu îÈi vor schimba culoarea în timp ce fierbe, vor rămâne galbene.</p>
<p>Se strecoară printr-o sită pe care pui tifon.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad4" id="quads-ad4" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>ApăsaÈi ferm cu mâinile pentru a vă asigura că aÈi scurs bine gutuile.</p>
<p>TransferaÈi sucul în borcane Èi păstraÈi-l într-un loc răcoros.</p>
<p><strong>Suc de gutui fără zahăr</strong></p>
<p>Aceasta reteta este ideala pentru toti iubitorii de arome mai acidulate. Gutuia în sine este dulce Èi acriÈoară. Fara zahar suplimentar vei obtine aproximativ 2 litri de bautura racoritoare dar si sanatoasa.</p>
<p><strong>Produse necesare:</strong></p>
<p>1 kg gutui<br />
2 lămâi (suc Èi coajă)<br />
1 litru de apă<br />
conservant dacă se doreÈte</p>
<p><strong>Preparare:</strong></p>
<p>ÈtergeÈi gutuile cu un prosop pentru a îndepărta firele de păr, apoi spălaÈi-le.</p>
<p>CurăÈaÈi-le Èi îndepărtaÈi seminÈele. TăiaÈi-le în bucăÈi mici.</p>
<p>AmestecaÈi bucăÈile de gutui într-o cratiÈă cu sucul Èi coaja de lămâi.</p>
<p>UmpleÈi cu apă Èi aduceÈi la fierbere. Apoi, reduceÈi focul Èi fierbeÈi aproximativ 30-45 de minute.</p>
<p>Se amestecă din când în când Èi la sfârÈit se adaugă un conservant, dacă se doreÈte.</p>
<p>Se strecoară lichidul răcit într-o altă cratiÈă printr-o sită de tifon.</p>
<p>FierbeÈi lichidul rezultat la foc mare încă 3-5 minute.

Suc de gutui – bun pentru intestine și pentru o imunitate puternică
