<p>Pentru a îmbunătăÈi vederea, pe lângă tratamentul tradiÈional, este util să luaÈi tinctură de ghimbir. LuaÈi medicamentul o dată pe zi, dar o lingură.</p>
<p>La ce mai ajută tinctura de vodcă cu ghimbir? Gargară cu o soluÈie de tinctură diluată va ameliora durerile de gât cauzate de inflamaÈii. Femeile care suferă de fibroame Èi în timpul menopauzei, luând tinctură, ameliorează fenomenele dureroase, întăresc sistemul nervos.</p>
<p>Actionează in funcÈionarea sistemului digestiv, vindecând procesele inflamatorii. Tonifică, îmbunătăÈeÈte Èi accelerează digestia alimentelor nesănătoase, protejează împotriva supraalimentării. Normalizând metabolismul Èi acÈionând asupra grăsimii corporale, acesta favorizează pierderea în greutate, de aceea nutriÈioniÈtii au recomandat mult timp să luaÈi acest remediu pentru modelarea corpului, scăpând de kilogramele în plus.</p>
<p>Există o reÈetă tibetană veche pentru tinctura de ghimbir medicinală. Pentru prepararea sa, rădăcina trebuie aleasă fără defecte vizibile: proaspătă, netedă, groasă, suculentă, fără miros de mucegai Èters. Pielea sa este subÈire, aÈa că zgâriaÈi-o uÈor cu unghia Èi mirosiÈi-o – o rădăcină bună are un miros specific Èi plăcut.</p>
<h3>ReÈetă clasică – ghimbir, lămâie, miere, vodcă</h3>
<p><strong>Ingrediente</strong>: vodcă (alcool pe jumătate diluat) – 0,5 litri; rădăcină de ghimbir – 300 g; miere – o lingură; suc de lamaie – putin.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad1" id="quads-ad1" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p><strong>Metoda de gătit:</strong> Iau un borcan de 0,8 litri cu capac cu filet. Vărs sticla de vodcă, înÈurubez capacul. Spal ghimbirul cu apă, il usuc cu un prosop, nu il curăÈ. Rup o bucată, o tai repede în felii foarte subÈiri Èi o trimit într-un borcan de vodcă, strângând imediat capacul. AÈa că procesez întreaga plantă în bucăÈi mici Èi o pun într-un borcan.</p>
<p>Am amestecat băutura cu o spatulă de lemn (nu pot folosi o lingură de metal). Am pus borcanul pe masă timp de 2 săptămâni, amestecând periodic conÈinutul acestuia. Filtru Èi stoarc băutura finită. Adaug si dizolv o lingura de miere. Pentru a spori efectul de vindecare, stoarce suc de lămâie.</p>
<p>O păstrez pe raftul superior al frigiderului. Èi folosesc ghimbirul stors ca condiment pentru feluri de mâncare. De asemenea, în funcÈie de preferinÈele lor Èi de bolile existente, plantele medicinale sunt adăugate tincturii (vezi tabelul), de exemplu, mentă, salvie, ardei iute, lămâi tocate Èi portocale cu coajă, coajă de mere.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad3" id="quads-ad3" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Pentru a creÈte imunitatea, a normaliza metabolismul, a pierde în greutate, a lua o linguriÈă înainte de mese de două ori pe zi – dimineaÈa Èi la prânz, altfel nu vei putea adormi datorită efectului său tonic. Seara Èi înainte de culcare, se ia pentru a îmbunătăÈi intimitatea Èi potenÈa.</p>
<p><strong>ProprietăÈile vindecătoare ale tincturii tibetane &#8211; </strong>Ghimbirul, infuzat cu alcool sau vodcă, are calităÈi vindecătoare pronunÈate. Conform medicinei tibetane, ghimbirul ajută în tratamentul bolilor biliare. În acest caz, locurile de rănire, potrivit tibetanilor, sunt sângele, ficatul, intestinele, vezica biliară, ochii.</p>
<p>Cercetările moderne au dovedit că tinctura are următoarele efecte asupra organismului: normalizează metabolismul colesterolului, îmbunătăÈeÈte starea vaselor de sânge; activează metabolismul grăsimilor, ducând la pierderea în greutate; tratează răcelile de etiologie virală; elimină focarele de inflamaÈie din corp; ameliorează problemele de digestie; este un tonic puternic.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad4" id="quads-ad4" style="float:none;margin:0px;">

</div>


Tinctură de ghimbir dupa o reteta veche tibetana, folosita cu succes in combaterea tusei, gripei, asmului bronsic, cistitei, pentru a îmbunătăți vederea
