<p>Usturoiul este considerat unul din cele mai puternice remedii ale naturii. Are proprietăÈi antibiotice remarcabile, fiind eficient într-o gamă largă de boli infecÈioase. Eugen Giurgiu, doctor în chimie, spunea că usturoiul are efecte antioxidante, antibacteriene, imunostimulatoare Èi anticancerigene.</p>
<p>Consumat cu regularitate, acesta protejează organismul de acÈiunea distructivă a radicalilor liberi asupra celulelor, creÈte rezistenÈa la infecÈii Èi măreÈte apărarea imunitară.</p>
<p>Efectele sale terapeutice se datorează în mare parte conÈinutului de alicină, un compus tiosulfinat care dă usturoiului gustul Èi mirosul specific. Planta de usturoi produce alicină atunci când este atacată de insecte sau microorganisme, sau când este lezată.</p>
<p><strong>ReÈetă – Tinctură de usturoi</strong></p>
<p>Usturoiul este medicament atâta timp cât îl mâncăm crud, în stare proaspătă. Dacă nu-l puteÈi consuma ca atare, puteÈi încerca următoarea reÈetă, recomandată de doctorul Giurgiu. Este foarte uÈor de preparat, Èi are efecte maxime.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad1" id="quads-ad1" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Această tinctură preparată în casă din usturoi proaspăt este mult mai eficientă decât capsulele cu usturoi din magazine.</p>
<p><strong>Ingrediente: </strong></p>
<p>40 g de usturoi , 200 ml de alcool alimentar de 70 de grade</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad3" id="quads-ad3" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p><strong>Preparare: </strong></p>
<p>CurăÈaÈi 40 g de usturoi Èi zdrobiÈi căÈeii cu aparatul manual specific. PuneÈi-i într-un borcan de sticlă, Èi turnaÈi peste ei alcoolul. AmestecaÈi Èi închideÈi borcanul ermetic.</p>
<p>LăsaÈi usturoiul la macerat vreme de 15 zile, după care se strecoară. Tinctura rezultată se păstrează în sticluÈe închise la culoare (eventual de la tincturi mai vechi), prevăzute cu dop picurător.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad4" id="quads-ad4" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Se iau câte 10 picături, de 3 ori pe zi, timp de 10 zile. Pentru a fi mai uÈor de consumat, tinctura se pune pe un cub de zahăr brut.

Tinctura de usturoi combate infecțiile mai bine decât medicamentele – Află cum să o prepari
