ValentinaVNB

Un păhărel de țuică fiartă poate avea efecte benefice pentru organism, au concluzionat cercetătorii americani. Pune sângele în mișcare, arde grăsimile și activează funcțiile biliare

<p>Un pahar de tuica dat peste cap&period; Si inca unul tot asa&comma; pana la fund&period; Dupa trei&comma; patru paharele ti se impleticeste limba si nu mai stii cum te cheama&period; Minunata zeama de prune&comma; tuica este o bautura alcoolica&period; Distilata in alambic&comma; licoarea se obtine prin fermentarea prunelor&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Din acest motiv cand spui tuica&comma; spui &OpenCurlyDoubleQuote;suc numai de prune”&comma; stiut fiind ca celelalte bauturi alcoolice obtinute din alte fructe cum ar fi&colon; merele&comma; perele&comma; caisele&comma; ciresele&comma; piersicile&comma; visinele&comma; corcodusele sau zarzarele sunt rachiuri&period;<&sol;p>&NewLine;<p>In functie de zona in care este facuta&comma; tuica poarta si alte denumiri&colon; horinca&comma; palinca&comma; rachie sau slibovita&period;<&sol;p>&NewLine;<p>In functie de concentratia de alcool tuica este obisnuita&comma; cea care are in jur de 24-28 grade&comma; tuica batrana de 32-48 grade si horinca in jur de 50- 55 grade&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Cert este ca nicio tuica nu coboara sub 24&percnt; concentratia alcoolica&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad1" id&equals;"quads-ad1" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>La fel ca la vin si in cazul tuicii&comma; vechimea ii confera valoare&period; Poate avea 3 ani vechime si atunci se cheama ca e o tuica batrana sau 7 ani vechime&comma; adica o tuica extra&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Topeste grasimea de pe vase<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p>Tuica insoteste mancarurile grase&colon; o slaninuta&comma; o friptura de porc sau un preparat traditional din carne se sting cu o gura de tuica&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad3" id&equals;"quads-ad3" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>Toate acestea se depun acolo unde nu ti-ai dori&period; Noroc cu zeama prunelor&comma; ca are efect asupra digestiei si a metabolizarii grasimilor&period; Ad<&sol;p>&NewLine;<p>Si&comma; daca mai vrei un argument in plus in favoarea consumului de tuica acesta vine de la cercetatorii americani&comma; care au descoperit o enzima in tuica de pruna&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Enzima cu pricina reduce depunerile de colesterol de pe vasele inimii&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad4" id&equals;"quads-ad4" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>Prin urmare&comma; daca bei zilnic 32 ml tuica de pruna&comma; vei tine la distanta bolile de inima cauzate de arteroscleroza&period; Totusi&comma; bauta in cantitati mai mari&comma; tuica are efecte nefaste asupra organismului&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Tuica fiarta&comma; in zilele friguroase<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p>Medicii nu recomanda consumul de alcool in zilele friguroase&period; Cu toate acestea&comma; romanii nu se abtin sa se incalzeasca cu un pahar cu vin fier sau o cana cu tuica fiarta&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Daca stai in casa&comma; la gura sobei sau in pat la caldurica in perioada geroasa&comma; poti gusta putina tuica fiarta in care sa pui zahar&comma; o lingura de fulgi de ciocolata sau 2-3 cuisoare si 2-3 boabe de piper&period;<br &sol;>&NewLine;Nu te repezi s-o bei fierbinte&excl; Daca o consumi calda&comma; iti va face bine&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Va pune sangele in miscare&comma; va activa functiile hepatice si biliare&comma; fiind indicata in dischineziile biliare&comma; in disfunctiile ficatului cauzate de slaba irigare cu sange a acestuia&comma; precum si in constipatiile cauzate de alimentatie&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Arde pranzul cu zeama de prune<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p>Tuica&comma; fiarta sau nu&comma; se bea in cantitati mici&comma; inainte de masa de pranz&period; Langa niste jumari de porc si ceapa rosie sau slanina si branza&comma; tuica merge pe gat ca unsa&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Pe post de aperitiv inainte de un pranz copios&comma; tuica ajuta la digestie&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Alege-o insa pe cea mai slaba si incearca sa nu bei mai mult de paharut de 50-60 ml &lpar;in cazul barbatilor&rpar; sau 25-35 ml &lpar;in cazul femeilor&rpar;&period; Ad<&sol;p>&NewLine;<p>Daca esti servit la cina cu o tuica buna&comma; chiar daca e ceva mai tare&comma; pastreaza doza de 50 ml &lpar;pentru barbati&rpar;&comma; respectiv 40 ml &lpar;pentru femei&rpar;&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Sub nicio forma nu mai bea tuica dupa terminarea mesei de seara&period; Si nici la prima ora&comma; inainte sau dupa micul dejun&excl;&NewLine;

Distribuie pe:
Exit mobile version