<p>Acest remediu naturist combină proprietăÈile benefice ale usturoiului cu cele ale vinului roÈu, din care rezultă o băutură capabilă să prevină multe boli.</p>
<p>Amestecul de usturoi Èi vin roÈu curăÈă sângele, elimină colesterolul rău, întăreÈte sistemul imunitar, îmbunătăÈeÈte activitatea sistemului cardiovascular.</p>
<p>În plus, acesta elimină sarea în exces din organism, creÈte rezistenÈa la efort, dă energie Èi luptă împotriva diverselor infecÈii.</p>
<p><strong>Ingrediente:</strong><br />
– 12 căÈei de usturoi,<br />
– 1/2 litru de vin rosu de calitate.</p>
<p><strong>Mod de preparare:</strong></p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad1" id="quads-ad1" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>1. Se cojeste usturoiul Èi se amestecă cu o jumătate de litru de vin într-un borcan de sticlă.</p>
<p>Recomandam folosirea usturoiului romanesc de la tarani si nu pe cel chinezesc din supermarketuri care are un continut de arsenic mai ridicat si proprietati terapeutice scazute.</p>
<p>De asemenea puteti taia usturoiul in doua, se va macera mai bine si elixirul va fi mai puternic, insa gustul este mai putin placut.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad3" id="quads-ad3" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>2. Borcanul (închis ermetic) se Èine la macerat Èi se depozitează timp de două săptămâni într-un loc protejat de lumina soarelui. În tot acest timp, vasul se agită de 2-3 ori zilnic.</p>
<p>3. În cele din urmă, se filtrează lichidul Èi se depozitează într-un recipient de sticlă de culoare închisă.</p>
<p><strong>Mod de administrare:</strong></p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad4" id="quads-ad4" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Acest tratament se poate administra de cel puÈin două ori pe an, în cure de câte o lună, timp în care se consumă 2-3 linguriÈe pe zi.</p>
<p>Usturoiul este folosit ca un bun antiseptic Èi fungicid, Èi este considerat cel mai bun medicament pentru tratarea multor afecÈiuni. Acesta acÈionează ca antihemoragic, antisclerotic, antibacterian, antihelminitic (contra viermilor intestinali), anticancerigen.</p>
<p>Consumul moderat de vin roÈu are numeroase beneficii pentru sănătate datorită resveratrolului Èi flavonoizilor din compoziÈia sa. Resveratrolul are o acţiune antioxidantă de 20 de ori mai mare decât a vitaminei C şi de 50 de ori mai puternică decât a vitaminei E. Din acest motiv el protejează împotriva unui spectru larg de radicali liberi.</p>
<p>În plus, resveratrolul reduce demineralizările, previne câteva tipuri de cancer, metastaza la oase, este adjuvant în tratamentul cataractei, glaucomului şi în boala Alzheimer.

Usturoiul în vin roşu – curăță sângele, elimină colesterolul rău, întărește sistemul imunitar!
