Ingrediente:

700 g carne de vita sau carne de porc

1 ceapa

2 linguri pesmet

2 catei de usturoi

1 varza alba

3 lingurite sare

1 lingurita de piper macinat

1 lingurita de cimbru

1 lingurita de piper

1 ou

4 linguri de ulei

patrunjel proaspat sau uscat

pasta de rosii 2 linguri

1 lingurita zahar

500 ml de apa

Mod de preparare:

Scoateti carnea tocata din ambalaj si pisati-o inca o data cu mana pentru a o face mai moale.

Se toaca apoi ceapa, 1,5 lingurite de pesmet, sare si alte condimente, se adauga usturoiul pisat , se bat ouale si se adauga uleiul de floarea soarelui.

Amestecati toate aceste ingredinete.

Taiati patru crengute de patrunjel in bucati mici si amestecati la amestecul de carne.

Acum este momentul sa formam chiftelute.

Va recomandam sa ungeti palmele cu uleiul ramas pentru a preveni lipirea carnii de maini.

Separati carnea si creati bile mici de marimea unei nuci in palma.

Faceti acest lucru cu toata carnea.

Luati o varza si curatati cateva frunze de sus – aruncati-le.

Apoi clatiti intreaga varza cu apa.

Taiati usor cotorul tare. astfel incat varza sa poata sta fara ajutor.

Apoi taiati varful, cel putin trei centimetri astfel incat varza sa poata sta fara ajutor.

Apoi, incercati sa taiati interiorul varzei pentru a crea o gaura cu un perete gros de aproximativ un centimetru si jumatate.

Apoi, veti introduce chiftelele.

Puneti piure de rosii, o lingurita de sare, apa si zahar in tava, langa varza umpluta cu chiftele.

Puteti gati in doua moduri.

Acoperiti tava cu folie de aluminiu sau cu hartei de copt si puneti-o in cuptor la 170 ° C timp de o ora.

Sa aveti pofta!

Distribuie pe: