Datorită compoziției sale chimice, rădăcina de brusture este utilizată pentru o varietate de boli, cum ar fi: nevralgie, gută, reumatism, diabetul zaharat, ulcere, tuberculoză, eczemă, scabie, rahitism, boala urolitiaza, radiculita, vătămare, pneumonie, furuncul, hemoroizi.

Rețetă de infuzie rece:

Se toarnă 1 lingură de rădăcini mărunțite cu 1 pahar de apă rece, se lasă peste noapte, se fierbe a doua zi, se lasă 30 de minute, se strecoară. . Luați 1 lingură de 4-5 ori pe zi.

Pentru rinichi și colelitiază, colecistită, pancreatită, boli ale pancreasului, procese inflamatorii la rinichi, răceli.

15 grame de rădăcini mărunțite se toarnă peste 400 ml. apă clocotită într-un termos, se lasă 1 oră, se strecoară. Se ia cald 100 ml. De 3-4 ori pe zi, după mese.

Ceai. Imbunatatirea ficatului, a vezicii biliare: Se toarnă 2 lingurițe de rădăcină tocată cu 0,5 litri de apă rece, se lasă 5 ore, apoi,se fierbe 1 minut, se lasă încă 10 minute, se strecoară. Bea 1 cană de 3 ori pe zi.

Pentru purificarea sângelui în caz de otrăvire: Se toarnă 20 de grame de rădăcini mărunțite în 200 ml. apă clocotită, se lasă acoperită , 2 ore, se strecoară. Luați 100 ml. De 3-5 ori pe zi, înainte de mese.

Diuretic: 3 linguri de rădăcini mărunțite se toarnă în 800 ml. apă clocotită, se fierbe la foc mic până se evaporă jumătate din decoct, se lasă 30 de minute, se strecoară, se adaugă 2-3 linguri de miere sau zahăr. Luați 1/2 cană de 3 ori pe zi și 1 pahar la culcare.

Tonic general: Se toarnă 1 lingură de rădăcini tocate cu 1 pahar de apă clocotită,, se acoperă 1,5 ore, se strecoară. Luați 1 pahar de 2 ori pe zi.

Cu adenom de prostată: Se toarnă 500 ml apa, se adaugă 1 lingură de rădăcină de brusture tocată și se fierbe la foc mic timp de 10 minute, scurgeți. Luați 1 pahar de 4 ori pe zi, înainte de mese.

Reumatism, eczeme: Se toarnă 200 ml de apă peste 1 lingură de rădăcină de brusture. se fierbe timp de 5 minute, se lasă 20 de minute, se strecoară . Luați 1 lingură de 4 ori pe zi, înainte de mese.

Gastrită, ulcer gastric și ulcer duodenal, boli ale organelor genito-urinare: 3 grame de rădăcină fin tăiată, se pune peste 250 ml. apă rece, se lasă 5 ore într-un termos, se strecoara.Luați 1/3 cană de 3 ori pe zi.

Menstruația întârziată, boli cu transmitere sexuală: Se toarnă 25 de grame de rădăcini mărunțite în 250 ml. apă clocotită, fierbeti la foc mic timp de 20 de minute, scurgeți. Luați 1/2 cană de 3-4 ori pe zi.

Diabet zaharat, gută, reumatism, constipație cronică, hemoroizi, sângerări intestinale: Se toarnă 1 lingură de rădăcină mărunțită peste 2 căni de apă clocotită, se fierbe la foc mic timp de 10 minute, se lasă 1 oră, se strecoară. . Luați 2 linguri de 3 ori pe zi.

Pentru urolitiază și colelitiază, ulcer gastric și ulcer duodenal, gastrită, diabet zaharat, hemoroizi, reumatism, osteocondroză, eczeme, gută, rahitism, diateză exudativă, furunculoză: Se toarnă 40 de grame de rădăcini mărunțite în 300 ml. apă clocotită într-un termos, se lasă 2 ore, se scurg. Luați 100 ml. De 3 ori pe zi, după mese.

 

Distribuie pe: