Dacă aveți acasă o sticlă de ulei de ricin, este în regulă; dacă nu, atunci ar trebui să luați în considerare achiziționarea de ulei de ricin de înaltă calitate chiar acum.

Veți fi, fără îndoială, impresionați de modul în care acest ulei versatil poate fi folosit.

1. Laxativ sigur și natural. Adulții pot lua 1-2 linguri, iar copiii de la 2 la 12 ani – doar 1-2 lingurițe.

Copiilor cu vârsta sub 2 ani li se recomandă să nu ia mai mult de 1 linguriță odată. Când dați copiilor, încercați să-l amestecați în suc proaspăt stors.

2. Dureri musculare. Masați-l în mușchii dvs. după un antrenament intens pentru a stimula circulația sângelui și a calma durerea. Amestecați-l cu menta sau ulei de mușețel pentru un efect suplimentar și un efect calmant.

3. Ajută la tratarea bolilor fungice. Uleiul de ricin este un antifungic la fel de eficient pentru infecțiile obișnuite, cum ar fi pecingine, herpes zoster și piciorul de atlet.

Încălziți uleiul, aplicați în zona afectată înainte de culcare și lăsați-l să acționeze peste noapte. Repetați timp de o săptămână sau până când infecția dispare complet.

4. Stimulează creșterea părului sănătos. Frecarea uleiului de ricin cald în scalp (și chiar în sprâncene) poate stimula foliculii și poate duce la creșterea părului.

Faceți acest lucru în mod regulat noaptea și veți vedea îmbunătățiri în doar două săptămâni.

5. Cremă hidratantă pentru piele. Acizii grași din uleiul de ricin hrănesc și hidratează pielea uscată pătrunzând cu ușurință țesutul pielii. Pur și simplu frecați o linguriță cu palmele și aplicați-o pe piele.

6. Elimină petele și alte probleme ale pielii. Datorită proprietăților sale antimicrobiene și antiinflamatorii, uleiul de ricin are efecte benefice asupra petelor, acneei și negilor.

7. Ajută la îmbunătățirea somnului nocturn. Se spune că udarea unui pic de ulei de ricin pe pleoape vă poate ajuta să adormiți mult mai ușor. Uleiul de ricin poate ajuta la promovarea unui somn mai profund și mai lung.

8. Mare pentru colici la bebeluși. Colicile apar uneori în primele câteva luni ale vieții unui bebeluș și pot duce la plâns prelungit. Cauza exactă este încă necunoscută, deși se crede că gazul este principalul vinovat. Folosiți ulei de ricin pentru colici – frecați-l ușor pe toată cavitatea abdominală.

9. Tratamentul sigur al rănilor la animalele de companie. Dacă vedeți mici tăieturi sau răni pe pielea câinelui sau pisicii, aplicați ulei de ricin. Datorită acțiunii sale antimicrobiene și antiinflamatorii, va accelera vindecarea.

10. Poate fi folosit ca conservant alimentar. Produsele din cereale uscate pot fi acoperite cu ulei de ricin pentru a le proteja nu numai împotriva deteriorării, ci și pentru a le proteja de germeni și dăunători. În general vorbind, boabele trebuie menținute la un nivel minim pentru o sănătate optimă.

 

Distribuie pe: