Ficatul este unul dintre organele vitale ale organismului. Este responsabil pentru numeroase funcții: digestie, metabolism, imunitate și stocarea nutrienților de care corpul are nevoie pentru a supraviețui.

Află care sunt câteva alimente care regenerează ficatul.

1. Usturoiul

Usturoiul este un aliment excelent pentru a curăța ficatul. Activează enzime care ajută la eliminarea toxinelor.

În plus, conține doi compuși naturali (alicina și seleniul), care ajută la procesul de curățare și de protejare a ficatului de deteriorare.

Mai mult, usturoiul reduce nivelul colesterolului și al trigliceridelor, care pot supraîncărca ficatul și-l împiedică să funcționeze bine.

Pentru a regenera ficatul, folosește usturoi proaspăt. Consumă doi-trei căței de usturoi pe zi și înglobează-l în preparate culinare cât mai des.

2. Grapefruit

Pentru că este o sursă importantă de vitamina C, pectină și antioxidanți, grapefrutul stimulează procesul natural de regenerare a ficatului. Mai conține glutation, un antioxidant puternic care neutralizează radicalii liberi și detoxifiază ficatul.

Ajută și în cazul în care ai mâncat prea mult sau prea gras. Mai mult, o flavonoidă pe care o conține grepfrutul ajută la descompunerea grăsimii. Bea un pahar de 100 ml de suc de grepfrut pe zi sau mănâncă un fruct întreg – preferabil la micul dejun.

3. Sfecla roșie

Un alt aliment care regenerează puternic ficatul. Conține beta-caroten, care stimulează și îmbunătățește funcționarea ficatului.

Sfecla roșie este și un purificator natural al sângelui. Adaugă sfeclă proaspătă în meniul tău zilnic.

Mai poți face și o salată care ajută la regenerarea ficatului cu următoarele ingrediente: o cană de sfeclă rasă sau tăiată cubulețe, două lingurițe de ulei de măsline extravirgin, sucul de la o jumătate de lămâie.

Mod de preparare și de consumare: Amestecă toate ingredientele și mănâncă două lingurițe din ea din două în două ore ziua timp de o săptămână.

Nu e nicio problemă să o mănânci pe toată o dată și să-ți faci o astfel de salată în fiecare zi, dar consumul din două în două ore ajută la regenerarea ficatului.

Distribuie pe: