Datorită proprietăților lor diuretice și detoxifiante, aceste ceaiuri facilitează eliminarea toxinelor și a deșeurilor din regiunile în care se află un exces de acid uric.

Acumularea excesivă a acidului uric în organism constituie o tulburare numită hiperuricemie. Hiperuricemia se declanșează atunci când nivelul acestei substanțe în sânge depășește 7 mg/dl. Descoperă câteva ceaiuri pentru reducerea nivelului de acid uric!

1. Ceaiul de anghinare

Anghinarele conțin acid linoleic, oleic și cafeic. După ce sunt absorbiți în organism, acești acizi facilitează descompunerea și eliminarea purinelor din sânge.

Proprietățile diuretice ale anghinarelor susțin producția urinei, un aspect esențial în ceea ce privește reducerea nivelului de acid uric.

Ingrediente: 1 anghinară, 2 căni (500 ml) de apă

Mod de preparare

Spală anghinarele și taie-le codițele cu un cuțit. Îndepărtează frunzele exterioare și pune-le pe cele moi deoparte. Toarnă apa într-o oală și pune-o la fiert.

De îndată ce începe să dea în clocot, adaugă frunzele de anghinare și redu focul. Lasă să fiarbă pentru 5 minute.

După ce s-a scurs intervalul de timp indicat, ia infuzia de pe foc și las-o să se răcească. Apoi strecoar-o.

Mod de consum

Servește o cană de ceai de anghinare pe stomacul gol și încă una după-amiaza. Urmează acest tratament timp de 2 săptămâni consecutive.

2. Ceaiul de păpădie

Datorită proprietăților sale detoxifiante și diuretice, păpădia este un ingredient ideal pentru a reduce nivelul de acid uric. Componenții săi îmbunătățesc funcția renală și hepatică, prevenind retenția de apă.

Ingrediente: 1 linguriță (5 g) de petale de păpădie uscate, 1 cană (250 ml) de apă

Mod de preparare

Pune petalele de păpădie într-o cană de apă fierbinte. Acoperă cana, lasă să infuzeze 10 minute, apoi strecoară ceaiul.

Mod de consum: Bea 2 căni de ceai de păpădie în fiecare zi, timp de 2 săptămâni.

3. Ceaiul de urzică

Urzica este o plantă cu abilitatea de a purifica sângele. Când este consumată sub formă de ceai, ea reduce inflamațiile provocate de retenția de acid uric.

De fapt, componentele urzicii sunt eficiente pentru descompunerea purinelor. În plus, ele stimulează eliminarea cristalelor care se pot forma la nivelul rinichilor.

Ingrediente: 1 linguriță (5 g) de urzici, 1 cană (250 ml) de apă

Mod de preparare

Pune lingurița de urzici într-o cană de apă fierbinte și acoperă. Lasă ceaiul să se răcească timp de 10-15 minute, apoi strecoară.

Mod de consum – Bea o cană de ceai de urzici pe stomacul gol în fiecare zi, timp de cel puțin 2 săptămâni.

Distribuie pe: