1. Măsurați presiunea asupra hainelor

Am observat că mulți oameni măsoară tensiunea arterială punându-și manșeta pe haine. Dar acest lucru este greșit. Chiar și unii medici o fac. Cea mai precisă măsurare se va face doar pe brațul gol. Mai mult decât atât, este, de asemenea, imposibil să ridici hainele, creând o rolă strânsă în partea de sus și ciupind vasele. Un rezultat fiabil este posibil doar cu mâna goală.

2. Conversații în timpul măsurării

Înainte de a măsura presiunea, precum și în timpul, nu trebuie să vorbiți. În caz contrar, citirile de pe dispozitiv vor fi supraestimate.

3. Poziția incorectă a corpului

Veți primi o măsurare fiabilă a presiunii numai dacă persoana se află în poziție verticală. Membrul ar trebui să fie la nivelul inimii. Pentru a face acest lucru, fie trebuie să vă așezați și să vă întindeți brațul, încât manșeta să fie la nivelul inimii, fie trebuie să vă ridicați și să luați o poziție confortabilă.

4. Măsurarea repetată a presiunii pe aceeași mână

Majoritatea dintre noi credem că pentru fiabilitate este necesar să măsurăm presiunea pe același braț de 2-3 ori la rând. Dar acest lucru nu este cazul. Deja după prima măsurare, vasele de sânge se adaptează complet la compresie – constricția și măsurarea repetată pot diferi cu până la 40 mm Hg. .

Dacă doriți să repetați măsurarea, întrerupeți timp de 10 minute. Expirați, relaxați-vă. Și luați apoi tensiunea

5.  Asigurați-vă că vă goliți vezica înainte de măsurare

În caz contrar, veți vedea pe afișajul tonometrului plus 10-20 mm Hg. la indicatorii obișnuiți.

Dacă doriți să obțineți un rezultat fiabil, atunci înainte de a efectua o măsurare a presiunii:

– nu utilizați picături pentru ochi și nazale. Acestea afectează starea vaselor de sânge.

– nu mâncați cu cel puțin 1 oră înainte de măsurare.

– nu beți cafea sau ceai cu cofeină cu 1,5 ore înainte de măsurare.

– dacă ați venit de la frig sau căldură, atunci nu ar trebui să măsurați imediat presiunea. Trebuie să vă adaptați în decurs de o oră la temperatura din cameră.

De asemenea, nu țineți un telefon mobil lângă tonometru pentru a evita influența câmpului electromagnetic. Și nu vă încrucișați picioarele în timp ce măsurați. În caz contrar, veți primi o eroare de până la 10 mm Hg.

Distribuie pe: