Usturoiul este unul dintre alimentele esentiale pentru sanatate. Beneficiile si virtutile sale sunt bine stabilite. In plus fata de aroma sa care ajuta la imbunatatirea mancarurilor culinare, acest condiment are beneficii medicale pentru a atenua si a ameliora multe probleme de sanatate.

Reduce colesterolul rau – Datorita capacitatii sale de a reduce nivelul colesterolului rau , usturoiul ajuta la protejarea organismului de bolile cardiovasculare. Drept dovada, un studiu demonstreaza efectul anti-hiperlipidemic al usturoiului prin reducerea nivelului de colesterol. Consumul de jumatate pana la un catel de usturoi pe zi ar reduce nivelul colesterolului seric.

Reduce tensiunea arteriala – Pentru persoanele cu hipertensiune arteriala, stiti ca este un remediu care s-a dovedit a fi eficient in reducerea tensiunii arteriale si este demonstrat printr-un studiu . Astfel, extractul de usturoi are capacitatea de a actiona in aceasta directie gratie polisulfidelor sale derivate care provoaca vasodilatatie si reducere a tensiunii arteriale.

Stimuleaza sistemul imunitar – Intr-un studiu, s-a demonstrat ca usturoiul, datorita componentelor sale, ar induce o varietate de activitati imunomodulatoare. Acest condiment cu beneficii multiple ar imbunatati astfel functionarea sistemului imunitar prin stimularea anumitor tipuri de celule, cum ar fi macrofagele sau limfocitele. Usturoiul are proprietati antifungice, antibacteriene, dar si antivirale, asa cum atesta studiul .

Previne racelile – Se spune ca aceasta planta este un remediu pentru tuse datorita compusului sau biochimic: alicina , care previne si racelile. Un studiu a confirmat aceasta stare de fapt pe un grup de voluntari. Cei care au primit un supliment de usturoi o capsula pe zi pe o perioada de 12 saptamani, intre noiembrie si februarie, au fost mai putin susceptibili sa raceasca si sa se recupereze mai repede daca sunt infectati.

Ajuta la slabit – Stiati ca usturoiul ar putea ajuta la scaderea in greutate? Si asta datorita actiunii sale termogene indicate pentru arderea grasimilor , proprietate demonstrata de un experiment realizat in-vivo care specifica ca usturoiul ar reduce greutatea corporala si masa depunerii tesutului adipos alb si ar preveni adipogeneza . Un argument puternic pentru a-l face aliatul tau suprem.

Remediul pentru a va imbunatati sanatatea

Reteta pentru ceai de usturoi – Cu toate ca specialistii recomanda consumul de usturoi crud, acesta poate fi preparat si sub forma de ceai. Piseaza cativa catei de usturoi intr-un recipient si adauga apa calduta, nu fierbinte, peste. Ai grija ca temperatura lichidului sa nu fie foarte ridicata, caci risti sa pierzi toate beneficiile acestui ingredient minune.

Distribuie pe: