Respiratia este o actiune involuntara pe care o desfasoara corpul nostru, indiferent daca suntem constienti sau nu. Corpul noastru are nevoie de oxigen pentru a supravietui si nu numai pentru a respira, ci si pentru a circula prin fluxul nostru sanguin si pentru a-l trimite la toate organele vitale, celulele si tesuturile corpului nostru.

Cand sangele nostru nu are suficient oxigen, se numeste hipoxemie.

„Hipoxemia poate fi acuta, aparand brusc din cauza unei urgente sau este cronica, aparand in timp din cauza anumitor boli”,spun specialistii. Cum va puteti da seama daca sangele dvs. primeste oxigenul de care are nevoie?

Iata 5 semne ca sangele tau nu obtine suficient oxigen:

1. Slabiciune sau ameteli.
Un semn frecvent al nivelului scazut de oxigen din sange este slabiciunea sau ametelile. Probabil ca ai simtit ceva asemanator cand te-ai ridicat brusc. Si persoanele carora le lipseste oxigenul in sange constata adesea ca acest lucru se intampla zilnic, la orice nivel de activitate.

Slabiciunea brusca sau ameteala este un semn ca sangele tau nu transporta suficient oxigen in toate partile corpului.

2. Oboseala.
Oboseala cronica este un semn major ca corpul tau nu primeste oxigenul de care are nevoie. Exista diferite tipuri de oboseala, dar oboseala asociata cu hipoxemia este cronica si nu se termina niciodata.

Oamenii raporteaza adesea ca se simt obositi la mijlocul zilei, indiferent de cantitatea de odihna si somn. Este, de asemenea, un semn ca sangele nu primeste suficient oxigen.

3. Tahicardie.
Sentimentele de anxietate sunt adesea insotite de tahicardie. Acesta este un semn ca inima ta lucreaza din greu pentru a furniza oxigen organelor tale, deoarece nu exista suficient oxigen. Daca sunteti ingrijorat de o frecventa cardiaca rapida fara alte simptome de anxietate, aceasta se poate datora nivelului scazut de oxigen din sange.

4. Dificultati de respiratie.
Desigur, lipsa de oxigen inseamna ca vei avea probleme cu respiratia. Persoanele cu lipsa de oxigen din sange declara ca le lipseste respiratia, indiferent daca fac sau nu o munca grea.

5. Cefalee si lipsa de coordonare.
Multi oameni sufera de dureri de cap si pot varia in severitate. Durerile de cap in sine nu sunt un semn de avertizare a lipsei de oxigen din sange. Dar, combinate cu confuzie, ameteli si lipsa de coordonare, durerile de cap pot fi un semn ca organismului ii lipseste oxigenul.

Cand sangele dvs. este lipsit de oxigen, poate fi dificil sa va concentrati si sa va coordonati corpul, ducand la dureri de cap si confuzie.

Lipsa de oxigen din sange poate fi un motiv de ingrijorare, deoarece este adesea cauzata de alte afectiuni medicale. Din fericire, consultarea medicului dumneavoastra va poate ajuta sa aflati cel mai bun mod de a trata problema.

Distribuie pe: