Multi oameni viseaza la o gradina frumoasa si sanatoasa. Pentru ca acest vis sa devina realitate, trebuie sa plantati cu grija. Iata cateva sfaturi naturale care va vor ajuta sa aveti gradina perfecta.

1. Acid boric

Foarte bun pentru rosii, castraveti, dovleci si vinete. Promoveaza inflorirea si ajuta plantele la problemele cauzate de dereglarile de temperatura.

Se amesteca 2 g de acid boric in jumatate de l de apa fiarta. Se amesteca cu 10 l de apa calduta si se uda plantele cu aceasta solutie.

2. Vitamina B si glucoza

Din aceste 2 ingrediente se poate prepara solutia perfecta pentru hranirea plantelor, atat a celor in solar, cat si a celor de afara.

La 5 l de apa de adauga 5 ml de glucoza si 1 ml de vitamina B1. Se uda plantele o data la cateva zile cu aceasta solutie.

3. Sapun

Cel mai bine este ca primavara sa spalam plantele si pomii cu acest amestec pentru a tine infectiile si ciupercile la distanta.

Se amesteca 50 ml de sapun la 5 l de apa. Se stropesc frunzele, mai ales acolo unde sunt daunatori.

4. Iod

Inainte de inflorire se uda plantele cu acest amestec. Se dizolva 5-10 picaturi de iod in 10 l de apa, stimuleaza cresterea frctelor si protejeaza plantele de daunatori.

5. Bicarbonat de sodiu

Recomandat impotriva mucegaiului si a prevenirii ciupercilor. Se dizolva o lingurita de bicarbonat de sodiu , o lingura de detergent de vase si 4 l de apa. Se amesteca bine si se stropesc plantele.

Distribuie pe: