Pneumonia este o inflamatie a plamanilor care poate duce la complicatii grave si la moarte daca nu este tratata corect si prompt. Se poate dezvolta ca urmare a racelii sau alergiilor si poate fi, de asemenea, rezultatul unor probleme respiratorii.

Nu inchideti ochii la simptomele pneumoniei, dar nu exista motive sa intrati in panica. Medicina moderna este implicata in eliminarea bolii, dar este supusa accesului in timp util la un medic. Mai jos vom vorbi despre semnele prin care puteti recunoaste pneumonia.

Frisoane si febra – In timpul pneumoniei, o persoana are febra mare mai mult de 4 zile (de obicei peste 38,5 ° C), care este foarte greu de scazut.

Cu toate acestea, acest factor nu este decisiv, deoarece cresterea temperaturii poate fi cauzata de multe alte boli si trebuie verificata prezenta altor simptome.

Somnolenta severa – Cu pneumonie, corpul pacientului este slabit, persoana doarme de cele mai multe ori, adesea nu exista suficienta energie nici macar pentru a manca.

Tuse specifica – Unul dintre simptomele caracteristice ale pneumoniei este tuse severa. In acest caz, este posibila formarea sputei verzui cu sange.

Adesea respiratie superficiala si dificultati de respiratie – Deoarece pneumonia este o boala care afecteaza plamanii, rata de respiratie a pacientului scade. Acest lucru se intampla adesea si pacientul incepe sa aiba dificultati de respiratie, ceea ce provoaca chiar si respiratie in repaus.

Puls rapid – Medicii observa o modificare a ritmului cardiac cu pneumonie. Puteti verifica ritmul cardiac al bebelusului plasand usor 2 degete pe artera carotida.

Dureri in piept – Cu pneumonie, o persoana simte dureri in piept nu numai cand tuseste, ci si cand respira usor.

Agravare starii generale dupa raceala sau gripa – Daca gripa sau raceala nu dispare mult timp si temperatura creste periodic timp de 5 sau mai multe zile, acesta este si un motiv pentru a consulta un medic.

Distribuie pe: