Deficitul de magneziu se intalneste frecvent la persoanele care mananca multe proteine, alimente procesate si alimente fabricate.

Aceste alimente nu contin toti nutrientii de care are nevoie corpul si sunt, de asemenea, pline de aditivi chimici care pot fi daunatori sanatatii.

Iata semnele periculoase ale deficitului de magneziu:

1. Dureri de cap severe – O lipsa cronica de nutrienti provoaca dureri de cap severe. In functie de focalizarea localizarii durerii, este posibil sa intelegem ce vitamine ii lipsesc organismului – A, B, C sau D.

2. Amplificarea durerilor osoase –  Magneziul este foarte important pentru functionarea normala a intregului sistem musculo-scheletic.

Unul dintre principalele semne ale deficitului de magneziu este osteoporoza. Si persoanele cu osteoporoza sunt mai predispuse sa se raneasca si sa aiba muschi mai slabi decat altii.

3. Crampe musculare si spasme –  Crampele musculare si spasmele pot fi foarte dureroase. Daca se repeta des, atunci acesta este unul dintre principalele semne ale lipsei de magneziu.

4. Hipertensiune si boli de inima – Intr-un studiu publicat in Jurnalul American de Hipertensiune, a fost efectuat un experiment care a analizat relatia dintre tensiunea arteriala si aportul de magneziu.

Rezultatele au aratat ca persoanele cu cea mai buna tensiune arteriala au cele mai ridicate niveluri de magneziu. In schimb, persoanele cu niveluri scazute de magneziu au avut tensiune arteriala crescuta.

5. Cresterea zaharului din sange –  Deficitul de magneziu duce adesea la niveluri ridicate de zahar din sange si chiar la diabet. Drept urmare, o persoana se simte constant obosita, oricat ar dormi.

6. Insomnie –  Deficitul de magneziu cauzeaza adesea insomnie. Aceasta substanta este responsabila de capacitatea creierului de a se relaxa si de a adormi. Daca nu exista suficient magneziu, atunci functia de relaxare a corpului esueaza.

7. Anxietate si depresie – Lipsa magneziului afecteaza si sistemul nervos central. Simptomele pot fi foarte severe. Anxietatea, atacurile de panica, nervozitatea si comportamentul agitat indica un deficit de magneziu.

8. Dureri musculare severe – In afara de crampe, durerile musculare (fibromialgia) pot fi, de asemenea, un semn al deficitului de magneziu.

Incercati sa luati magneziu timp de cateva zile si vedeti daca durerea dispare. Daca da, atunci fibromialgia a fost cauzata de deficienta de magneziu.

In plus fata de simptomele mentionate anterior, deficienta de magneziu provoaca adesea constipatie si probleme intestinale.

Distribuie pe: