Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru crema: 3 pahare de lapte, 1 ceasca de ceai de zahar (daca va place mai dulce, puteti adauga inca 2-3 linguri), 2 linguri faina simpla, 1 linguri amidon de porumb, 1 galbenus, 1 pachet de zahar vanilat, 1 lingura unt, 200 g ciocolata cu lapte.
Pentru coji: 50 g unt, 250 ml de apa, un varf de cutit de sare, 150 g faina simpla, 4 oua, 1/4 lingurita praf de copt.
Mod de preparare: Mai intai pregatim crema. Se toarna laptele intr-o oala , se adauga faina, amidon, galbenus de ou si zahar. Se amesteca bine cu un blender si se gateste o crema groasa.
Bateti zaharul vanilat cu unt sia apoi cu restul cremei si lasati sa se raceasca acoperit cu folie alimentara.
Topiti untul intr-o oala, adaugati apa, un praf de sare, faina simpla amestecata cu praful de copt si gatiti un aluat neted amestecand continuu.
Apoi puneti-l deoparte, lasati-l sa se raceasca usor. Apoi batem ouale pe rand pana cand aluatul este compact si are consistenta potrivita.
Apoi o umplem intr-o punga decorativa si formam prajituri alungite pe o foaie de copt acoperita cu hartie de copt .
Coaceti pana se rumenesc intr-un cuptor preincalzit la 200 ° C timp de aproximativ 25 de minute. Atentie, nu deschidem cuptorul in primele 15 minute !
Taiati fiecare bucata in jumatate si umpleti-o cu crema.
In cele din urma, topiti ciocolata intr-o baie de apa. Inmuiati o parte a fiecarui ecler in aceasta glazura. Apoi umplem punga decorativa cu ciocolata si decoram.
Putem servi. Va dorim pofta buna!