Iată o metodă eficientă de păstrare a verdețurilor rămase după gătit. Așa poți menține prospețimea ierburilor pe parcursul a două săptămâni sau chiar mai mult.

Spală verdeața sub jetul de apă rece. Apoi cercetați-o cu atenție și îndepărtați frunzele îngălbenite și tulpinile lezate.

Ia 2 pahare sau borcane înalte (câte unul pentru fiecare tip de verdeață) și toarnă câte 20-30 ml de apă în fiecare dintre ele. Introduce ierburile în ele. Acoperă fiecare tip de verdeață cu câte o pungă de plastic.

Păstrează verdețurile la frigider. O dată la 2-3 zile verifică dacă a mai rămas apă în pahare sau borcane. Dacă aceasta lipsește, adăugă alta proaspătă, scrie unica.md.

Folosind această metodă, poți să păstrezi nu numai mărarul și pătrunjelul, ci și orice alt tip de verdeață (cu excepția busuiocului, care își pierde aroma, când este păstrat la frigider).

Distribuie pe: