Data viitoare când te confrunți cu o constipație persistentă, încearcă să bei un pahar de apă cu sare și suc de lămâie.

Această soluție salină funcționează ca un purgativ natural. În plus, contribuie la curățarea sistemului digestiv și a colonului.

Apa cu sare și lămâie stimulează mecanismele naturale de detoxifiere și eliminare ale corpului.

Poate fi utilă în episoadele de constipație, când tranzitul intestinal pur și simplu nu funcționează, iar evacuarea scaunului este dificilă.

Această procedură trebuie realizată dimineața devreme, când stomacul este gol și soluția salină își poate face treaba mai bine.

Apă cu sare și suc de lămâie pentru constipație – rețetă

Puteți folosi orice tip de sare, cu condiția să fie de calitate, adică sare pură. Evitați sarea iodată și sarea cu adaos de iod.

Sarea neiodată se găsește doar la magazinele cu profil naturist sau la raioanele cu produse naturiste din hypermarketuri.

Ingrediente:

2 linguri de sare, 2 linguri de suc de lămâie, 1 litru de apă fierbinte

Mod de preparare:

Puneți sarea într-un borcan de sticlă. Adăugați apa fierbinte (nu clocotită) și sucul de lămâie.

Puneți capacul și agitați borcanul energic pentru a ajuta la dizolvarea granulelor de sare. Când sarea s-a topit complet, puteți bea soluția obținută.

Este bine să consumați amestecul când mai repede. Întindeți-vă apoi în pat pe o parte. Efectuați un masaj blând pe burtă. Întoarceți-vă pe cealaltă parte și continuați masajul.

Soluția își va face rapid efectul. Chiar dacă vă vine să mergeți la toaletă, încercați să vă rețineți cât de mult.

Ideal ar fi să țineți soluția în corp 30 de minute, pentru ca organismul să absoarbă toată sarea ingerată. Poate fi nevoie să mergeți de mai multe ori la baie pentru ca colonul să se golească și să se curețe complet.

Sfaturi după curățare 

După ce faceți o astfel de detoxifiere, luați un probiotic pentru a ajuta la refacerea nivelului de bacterii bune din microbiom.

Consumați alimente cât mai sănătoase, pentru a furniza organismului necesarul de nutrienți și mai ales de electroliți (calciu, potasiu, sodiu, magneziu).

 

Distribuie pe: