Pentru că aromata coajă a citricelor este prețioasă nu doar pentru prepararea prăjiturilor, vă prezentăm astăzi câteva metode de a vă întări organismul folosindu-vă de cojile mandarinelor:

Inflamații – Puneți într-un vas, pe foc, 500 ml de apă plată rece, 100 g de coji uscate și 20 g de rădăcină de lemn-dulce (mărunțiți bine ambele ingrediente).

Când apa începe să clocotească, dați focul ceva mai mic, acoperiți vasul și lăsați timp de 30 de minute, după care strecurați și consumați ceaiul astfel obținut în două reprize, dimineața și seara, timp de 4 zile.

Răceală, gripă – Luați o mână de coji uscate și puneți-o într-un vas cu un litru de apă clocotită. Lăsați să fiarbă timp de 15 minute, după care trageți vasul de pe foc și faceți inhalații timp de 15 minute.

Bronșită – În 500 ml de apă clocotită puneți 3 linguri de pulbere din coji de mandarine. Acoperiți vasul și lăsați să stea timp de două ore, după care strecurați, adăugați 2 linguri cu miere de albine și consumați câte jumătate de cană, de 4 orei pe zi, după masă, timp de 5 zile.

Tuse – Se toaca coaja de mandarina, se toarna coaja in apa fierbinte si se lasa sa actioneze timp de o saptamana. Bea cate 20 de picaturi din acest lichid, dizolvat intr-un pahar cu apa, de trei ori pe zi.

Congestie nazala – Cojile de mandarina pot ajuta la congestia nazala in urmatoarele moduri: Asezati o parte din coaja intr-o oala cu apa clocotita, respirati aburul cel putin 10 minute.

Probleme digestive – Macinati coaja pentru a face pudra de mandarina. Adaugati aceasta pulbere la orice masa. Va va ajuta sa scapati de durerile de stomac sau de flatulenta.

Ciuperca piciorului – Este foarte frecvenat in randul populatiei lumii si este un mediu ideal pentru dezvoltarea infectiilor. Mandarina va poate ajuta sa scapati de ea in urmatorul mod: Asezati coaja peste zona afectata si lasati sa actioneze

Constipatie – Mandarinul contine 88% apa, ceea ce il face ideal pentru combaterea constipatiei si deshidratarii.

Anemie – Mandarina contine jumatate din cantitatea necesara de vitamina C. Este un nutrient esential pentru absorbtia fierului din alimente.

Tensiune arteriala – Acest fruct contine substante nutritive si minerale precum potasiul, care poate scadea tensiunea arteriala. Inainte de a merge la cardiolog, spune-i ca mananci mandarine.

La prepararea remediilor se folosește doar coaja mandarinelor nelovite, bine coapte, foarte bine spălate și uscate.

Distribuie pe: