1. Baie cu bicarbonat de sodiu și sare de mare – Pentru a înmuia pielea picioarelor, turnați apă caldă într-un lighean și turnați 2 linguri sare de mare și 2 linguri bicarbonat de sodiu, amestecați totul bine și înmuiați picioarele în soluție timp de 7-8 minute.

2. Baie de picioare cu bicarbonat de sodiu și săpun – Pentru o curățare maximă diluați 2 linguri de bicarbonat de sodiu și 2 linguri de săpun răzuit. Înmuiați-vă picioarele în acest amestec timp de cel puțin 10 minute.

3. Baie de picioare cu bicarbonat de sodiu și uleiuri – Dacă doriți să vă hidratați și să vă tonifiați picioarele, amestecați trei litri de apă caldă cu două linguri de bicarbonat de sodiu. Adăugați câteva picături de ulei de paciuli, lămâie, portocală, lavandă sau migdale în lichid. Aburiti-va picioarele in solutie timp de 10 minute.

4. Baie de picioare cu bicarbonat de sodiu și lapte – Pentru a vă face călcâiele moi, ca ale unui bebeluș, amestecați 1 litru de lapte cald, plin de grăsimi, cu 1 linguriță de bicarbonat de sodiu. Păstrați picioarele în lichidul rezultat timp de 10 minute.

5. Baie de picioare cu bicarbonat de sodiu și apă oxigentă – Dacă aveți călcâiele crăpate, turnați 2 linguri de apă oxigenată și se adaugă 2 linguri de bicarbonat de sodiu. Păstrați picioarele în soluție timp de cel puțin 12-15 minute.

6. O baie cu bicarbonat de sodiu și iod – Pentru a scăpa de deteriorarea pielii, pregătiți o baie de 2 litri de apă, cu 2 linguri de bicarbonat de sodiu și 2 linguri de iod. Păstrați picioarele în amestec nu mai mult de 10 minute.

7. Baie de picioare cu bicarbonat de sodiu și lut – Este un remediu ideal pentru pielea uscată și calusurile, în plus, hrănește perfect placa de unghii. Pentru a pregăti o astfel de baie, trebuie să diluați 4 linguri de lut alb și 2 linguri de bicarbonat de sodiu în 2 litri de apă.

Faceți băile în mod regulat, nu uitați să aplicați o cremă hidratantă pe călcâi înainte de a merge la culcare și nu veți avea nevoie de serviciile unui specialist în pedichiură.

La ce servesc băile de picioare cu bicarbonat de sodiu?

În primul rând, băile cu bicarbonat de sodiu ajută la dezinfectare. Prin adăugarea unui plic de bicarbonat de sodiu în apă, puteți lupta împotriva bolilor fungice, care sunt de obicei localizate în zona unghiilor. În plus, apa caldă cu adaos de bicarbonat de sodiu are proprietăți antiinflamatoare.

Apa și bicarbonatul de sodiu pot vindeca mici fisuri, răni și abraziuni pe picioare. Datorită acestor băi, puteți scăpa și de mirosul neplăcut al picioarelor, care apare din cauza abundenței bacteriilor de pe piele.

În al doilea rând, băile cu bicarbonat de sodiu pot înmuia rapid călcâiele și picioarele, ameliorând astfel pielea aspră.

În al treilea rând, băile cu bicarbonat de sodiu ameliorează oboseala. Femeile tind să poarte pantofi incomozi cu tocuri înalte. Băile termale cu bicarbonat de sodiu îți vor calma și relaxa picioarele după o zi grea și purtând mult timp pantofi incomozi.
Aveți grijă!

Distribuie pe: