Bicarbonatul de sodiu, un ingredient natural non-toxic de-a dreptul miraculos, este usor de gasit in comert si pe deasupra este foarte ieftin. Cu bicarbonat de sodiu putem trata si vindeca o multime de afectiuni si neplaceri. Utilizat extern, bicarbonatul de sodiu poate reprezenta un remediu excelent pentru junghiuri, oboseala, picioare umflate si nu numai.

Bai cu bicarbonat impotriva junghiurilor – Daca tocmai ati iesit din sala de gimnastica sau de pe terenul de sport, si resimtiti dureri in aproape tot corpul, ideala ar fi o baie calda, cu adaos de bicarbonat de sodiu. Junghiurile sunt dureri musculare care isi au originea intr-o infectie virala (gripa, hepatita) sau care sunt consecinta unui efort fizic.

In cele mai multe cazuri, ele apar la 12-48 de ore dupa efort si dispar de la sine, dupa cateva zile. Dupa baia cu bicarbonat, astfel de dureri vor fi o amintire neplacuta. Umpleti cada cu apa calduta si adaugati 6 linguri de bicarbonat de sodiu. Amestecati bine si stati in apa timp de 15 minute, bucurandu-va de efectul ei relaxant si revigorant.

Baie cu bicarbonat contra nervozitatii si oboselii – Bicarbonatul de sodiu functioneaza foarte bine ca sare de baie pentru destindere, favorizand relaxarea. Baile cu bicarbonat sunt usor de realizat, au virtuti care reduc starea de oboseala, destind si calmeaza toate tensiunile corpului. Iata o reteta de baie cu proprietati foarte relaxante si regeneratoare:

Diluati aproximativ 7 linguri de bicarbonat in apa de baie fierbinte sau calduta – apa nu trebuie sa fie rece. Stati in apa maximum 15-20 de minute si relaxati-va. Efectele va vor surpinde. Daca aveti probleme cu circulatia (de origine venoasa), baia nu trebuie sa dureze prea mult. In acest caz, treceti – imediat dupa baie – un jet de apa rece pe picioare, urcand pana la coapse – daca suportati.

Baie cu bicarbonat pentru picioare umflate – Impotriva picioarelor umflate, datorate circulatiei deficitare sau caldurii, apelati la urmatorul remediu: Intr-un litru de apa la temperatura camerei adaugati 2 lingurite de bicarbonat si 1 lingurita de sare grunjoasa. Stati cu picioarele in aceasta “solutie” timp de 15 -20 minute. Repetati tratamentul timp de 1 saptamana, pentru efecte vizibile.

Bai cu bicarbonat impotriva eczemelor – Bicarbonatul de sodiu joaca un rol important in tratamentul natural al eczemelor. Efectul calmant al acestuia combate mancarimile, ameliorand rapid astfel de afectiuni. Umpleti cada cu apa calda si adaugati jumatate de pahar bicarbonat de sodiu. Amestecati bine si stati in apa timp de 20 de minute (pana ce apa mai este calda).

Un alt remediu cu bicarbonat, impotriva eczemelor: intr-un bol, amestecati 1 lingurita de bicarbonat cu putina apa, pana ce obtineti un preparat pastos, pe care il veti aplica pe zonele afectate; lasati-l sa actioneze circa 20 de minute. Reluati tratamentul pana la o ameliorare sensibila.

Bai cu bicarbonat contra transpiratiei picioarelor – Impotriva transpiratiei si a mirosului urat al picioarelor, puneti 1 pahar de otet si 1 lingura de bicarbonat de sodiu in doi litri de apa calda. Se fac seara, doua bai de picioare pe saptamana.

Distribuie pe: