Dacă ești în pană de idei în bucătărie, bărcuțele din dovlecei cu o umplutură savuroasă din bacon prăjit cu ceapă și cartofi, înnobilate cu ouă și presărate cu mozzarela sunt perfecte în astfel de situații.
Ingrediente:
4 bucăți | Dovlecei |
1 bucată | Ceapă |
200 g | Bacon |
1 bucată | Cartofi |
50 ml | Ulei pentru prăjit |
10 g | Verdeață |
8 bucăți | Ouă |
200 g | Mozzarella |
Mod de preparare:
- Tăiați (pe orizontală) partea de sus a fiecărui dovlecel, astfel încât să puteți scoate pulpa din interior cu ajutorul unui cuțit sau lingură.
- Rumeniți ceapa împreună cu baconul într-o tigaie cu ulei încins. Adăugați cartoful tăiat cubulețe. Lăsați să se prăjească timp de 3-5 min și apoi luați de pe foc.
- Puneți câte 2-3 linguri din umplutura cu bacon în fiecare dovlecel curățit de miez. Puneți câte 2 ouă în fiecare dovlecel, peste umplutură. Apoi presărați deasupra mozzarella.
- Dați dovleceii umpluți la cuptor pentru 30 min la 180C°. Savurați cu plăcere!Sa aveti pofta!