Vei avea nevoie de urmatoarele: Forme de copt cu diametrul de 26 cm; Biscuiti pentru a acoperi forma de copt.
Crema: 1/2 cana zahar, 3 linguri amidon de porumb, 3 linguri faina simpla, 2 linguri cacao, 3 cani de lapte, 1 lingura de unt, extract de vanilie
Crema de vanilie: 1/2 cana zahar, 3 linguri amidon de porumb, 3 linguri faina simpla, 3 cani de lapte, 1 lingura de unt, extract de vanilie
Glazura: 3-4 linguri de lapte, 1 lingura si jumatate de zahar, 1 lingura si jumatate de cacao, 1 lingura si jumatate de amidon de porumb, 1 lingura de unt, 75 g de ciocolata
Mod de preparare: Puneti biscuitii pe fundul formei de copt astfel incat sa fie complet acoperit. De asemenea, puneti biscuitii in jurul perimetrului pe partile laterale ale formei de copt.
Acum pregatiti prima crema – Adaugati zahar in oala, amestecati-l cu amidon, cacao si adaugati lapte. Se aduce la fierbere, amestecand constant si se fierbe pana se ingroasa.
La final se adauga untul, esenta de vanilie si se amesteca crema pana la o consistenta omogena.
Se toarna crema peste biscuiti si se intinde uniform pe toata suprafata.
Acum pregatiti a doua crema – Turnati zahar, amidon de porumb, faina in oala si adaugati lapte. Se amesteca bine si se pune pe aragaz.
Se aduce la fierbere, amestecand continuu si se fierbe pana cand crema se ingroasa. Acum se adauga untul si vanilia, iar pe suprafata cremei de cacao se intinde crema preparata.
La final, pregatiti glazura – Intr-o oala, adaugati zaharul impreuna cu cacao si amidon si amestecati bine. Adaugati laptele si amestecati bine pentru a dizolva ingredientele.
Gatiti glazura la foc mediu, amestecand continuu, pana se ingroasa. La final se adauga o bucata de unt, ciocolata sparta, se amesteca totul bine si se toarna pe suprafata desertului.
Decorati blatul desertului asa cum va place, apoi raciti tortul si il puteti servi.