Renumit în toată lumea pentru proprietățile sale terapeutice extraordinare, ghimbirul a devenit foarte popular și la noi.
Una din cele mai cunoscute rețete împotriva astmului bronșic aflat în fază de debut este sucul de ghimbir cu morcov.
Aceste două ingrediente se folosesc în cantități egale, circa 100 g de morcov și 100 g de ghimbir proaspăt.
Rețetă suc
Rădăcinile se curăță de coajă (dacă nu sunt bio) și se storc cu ajutorul aparatului de suc, sau se mixează în robot iar apoi se strecoară.
Sucul rezultat se amestecă până la omogenizare și se consumă ca atare. Nu trebuie diluat cu apă. Se poate adăuga eventual puțină miere.
Acest remediu se administrează de 2 ori pe zi. Se folosesc aceleași cantități pentru a prepara o nouă doză, care se consumă proaspătă.
Cura poate dura 20 de zile, iar după 7 zile de pauză se poate repeta. Acest tratament ajută la reducerea frecvenței crizelor de astm.
Tinctură de ghimbir
La fel de eficientă și populară împotriva astmului este tinctura de ghimbir. Se poate prepara în casă (după această rețetă), sau se va procura de la magazinele naturiste.
Atât ghimbirul, cât și morcovul au proprietăți decongestionante.
Ghimbirul desfundă sinusurile, ajută la eliminarea secrețiilor excesive din plămâni și a poluanților (fum de țigară, parfumuri) din căile aeriene înainte ca aceștia să ajungă să irite plămânii.
Totodată, ghimbirul îmbunătățește circulația la nivel pulmonar și reduce severitatea afecțiunilor cronice, precum bronșită.
Datorită proprietăților sale antiinflamatoare, ghimbirul reduce inflamația de la nivelul căilor respiratorii și îmbunătățește respirația.
Trebuie de asemenea menționat că ghimbirul crește capacitatea plămânilor, maximizând astfel funcția lor.