Cum se poate preveni cancerul de pancreas?

Cancerul de pancreas se declanșează de obicei fără simptome, tocmai de aceea este foarte important să ne verificăm periodic starea de sănătate, să renunțăm la obiceiurile nocive și să alegem cu înțelepciune o alimentație corectă și un stil de viață sănătos.

În prezent, cancerul de pancreas continuă să fie o problemă complicată datorită faptului că apare fără prea multe simptome în primele faze. În ciuda acestui fapt, există o serie de factori marcanți și de caracteristici care merită să fie luate în considerare.

Mai trebuie menționat faptul că, cancerul de pancreas este a cincea cauză de deces din lume, iar în actualitate medicina continuă să avanseze pentru a stopa apariția sa și pentru a obține astfel o mai bună calitate a vieții.

Se poate detecta cancerul de pancreas în primele etape?

În primul rând trebuie să știm că pancreasul este situat într-o zonă foarte profundă a organismului. Pancreasul nu se poate palpa în nicio examinare fizică, tocmai de aceea nu se poate permite detectarea unei tumori relaționate cu acest organ în primele faze.

De obicei, cancerul de pancreas se dezvoltă în tăcere, până când determină vreo problemă altor organe apropiate, cum ar fi ficatul sau vezica biliară.

Din păcate, în momentul în care se diagnostichează această boală, pacientul se află deja într-o fază relativ avansată în care este necesar un tratament mult mai intens pentru a încetini sau stopa dezvoltarea cancerului.

Mai trebuie menționat faptul că persoanele care se supun unei intervenții chirurgicale în care se poate extrage o parte din tumoare, au un pronostic mai bun. T

otuși, este important să semnalăm că fiecare persoană este unică și în cazul acestei boli, iar conform vârstei sau stării sale generale de sănătate, va avea o recuperare mai mult sau mai puțin bună, de aceea este complicat să se ofere un pronostic standard.

Să vedem care sunt simptomele cele mai comune asociate cu un cancer de pancreas:

Oboseală, pierdere accelerată de greutate corporală, icter (îngălbenirea pielii și a ochilor), digestie proastă, vomă, dureri abdominale, ganglioni linfatici inflamați.

Cum se poate preveni cancerul de pancreas?

Evitați fumatul; Mențineți o greutate corporală echilibrată; Alegeți întotdeauna alimente organice, evitați carnea roșie sau peștele din crescătorii, precum și alimentele bogate în grăsimi sau zaharuri;

Consumați legume și fructe proaspete deoarece acestea au un conținut ridicat de vitamina C; Consumați fulgi de ovăz deoarece sunt mult mai ușor de digerat și conțin multe fibre;

Consumați cantități mai mici de mâncare de-a lungul zilei decât porții mari o dată sau de două ori;

Consumați alimente bogate în acid folic, precum legume cu frunze verzi, avocado, fructe de pădure și unt de arahide;

Nu consumați alcool; Nu consumați produse lactate; Mergeți zilnic pe jos cel puțin o jumătate de oră.

Distribuie pe: