Căpăceala este un produs apicol pe care oamenii nu prea il cunosc, dar acesta are beneficii foarte mari pentru sănătate. Pe intelesul tuturor, acesta este capacul de la fagure, cu care albinele ”sigilează” mierea depusă în fiecare celulă a fagurilor.

În funcţie de calităţile genetice ale rasei de albine, căpăceala poate fi de doua tipuri:

uscată (cu un procent de miere mai redus deoarece între căpăceală şi miere se lasă şi o perna de aer)
umedă (cu mai multă miere).

Acest ”medicament” natural, realizat de albine în “farmacia” stupului, are o aromă deosebită şi păstrează proprietăţile terapeutice ale elementelor active din compoziţia sa: mierea, ceara, propolisul, enzimele şi antibioticele naturale. Datorită compoziţiei sale, căpăceala are proprietăţi terapeutice şi curative speciale.

Se recomandă folosirea căpăcelii în următoarele afectiuni:

afecţiuni ale stomacului (in special ulcere), afecţiuni ale ficatului, afecţiuni ale cavităţii bucale (stomatită, paradontoză), afecţiuni respiratorii (faringite, laringite, astm, etc.)

infecţii- datorită efectului antibiotic
afecţiuni cardiace : stimulează activitatea cordului

stimulează activitatea sistemului imunitar : este un bactericid puternic
are efect de lubrefiere a vaselor de sânge şi de aceea este utilă în cazul persoanelor care au probleme cu aparatul circulator.

Se consumă prin mestecare până când ceara se topeşte în gură. În acest fel iti poti asigura şi o igienă orală deosebită, iar efectele sale sunt si mai puternice.

Specialiştii recomandă o cură de minimum 14 zile, urmată de 1 lună pauză, după care, se poate relua. Căpăceala trebuie ţinută într-un loc întunecos, uscat şi răcoros.

Important!

Produsele apicole sunt recomandate copiilor peste 12 luni.
Contraindicat in cazul persoanelor alergice la produsele apicole.
Respectati conditiile de pastrare mentionate pe etichetele produselor apicole.

A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic sau, in cazul in care aceasta nu este mentionata, a nu se consuma in exces.

Informatiile prezentate sunt de natura informativa si nu pot substitui consultul, sfaturile sau prescriptiile medicilor specialisti

Distribuie pe: