Castraveți marinați, care ies crocanți de fiecare dată! Această rețetă se transmite din generație în generație!

Ingrediente pentru un borcan de 3l – 2 linguri de sare; 5 linguri de zahăr; 1.5 lingurițe de sare de lămâie; castraveți; frunze de coacăz, umbrele de mărar, foi de dafin, boabe de piper negru, frunze de hrean; usturoi.

Mod de preparare:

1. Puneți o frunză de hrean, 2 frunze de coacăz și o umbrelă de mărar pe fundul fiecărui borcan.

2. Apoi adăugați 2 căței curățați de usturoi, 2-3 boabe de piper negru și o foaie de dafin.

3. Așezați compact castraveții în borcane, după care acoperiți-i cu apă clocotită.

4. Lăsați-i să se opărească timp de 10 minute. Apoi scurgeți apa din borcane.

5. Acoperiți castraveții cu apă fierbinte încă o dată și lăsați-i să se opărească timp de 10-15 minute.

6. Scurgeți apa răcită într-o cratiță și folosiți-o pentru prepararea marinadei, dizolvând sarea, zahărul și sarea de lămâie în ea.

7. Dați marinada în clocot și turnați-o peste castraveți.

8. Închideți ermetic borcanele și înveliți-le într-o pătură călduroasă, care le va permite să se răcească lent.

Distribuie pe: