Castraveți marinați, care ies crocanți de fiecare dată! Această rețetă se transmite din generație în generație!
Ingrediente pentru un borcan de 3l – 2 linguri de sare; 5 linguri de zahăr; 1.5 lingurițe de sare de lămâie; castraveți; frunze de coacăz, umbrele de mărar, foi de dafin, boabe de piper negru, frunze de hrean; usturoi.
Mod de preparare:
1. Puneți o frunză de hrean, 2 frunze de coacăz și o umbrelă de mărar pe fundul fiecărui borcan.
2. Apoi adăugați 2 căței curățați de usturoi, 2-3 boabe de piper negru și o foaie de dafin.
3. Așezați compact castraveții în borcane, după care acoperiți-i cu apă clocotită.
4. Lăsați-i să se opărească timp de 10 minute. Apoi scurgeți apa din borcane.
5. Acoperiți castraveții cu apă fierbinte încă o dată și lăsați-i să se opărească timp de 10-15 minute.
6. Scurgeți apa răcită într-o cratiță și folosiți-o pentru prepararea marinadei, dizolvând sarea, zahărul și sarea de lămâie în ea.
7. Dați marinada în clocot și turnați-o peste castraveți.
8. Închideți ermetic borcanele și înveliți-le într-o pătură călduroasă, care le va permite să se răcească lent.