Catina este un arbust fructifer ale carui beneficii se cunosc inca din antichitate. Se pare ca ar fi originara din Asia de Sud, iar chinezii o folosesc de peste 2.000 de ani in medicina traditionala;

Cum ne ajută acestea organismul?

Aceste fructe sunt o adevărată bombă de vitamine pentru organismul nostru;

Cătina este un excelent imunostimulator, cicatrizant, antiinflamator, anticancerigen, astringent, antibiotic;

Indicații terapeutice:

Afecțiuni ale ficatului, răceală și gripă, depresie, anemie, cancer, ulcer, gastrită, afecțiuni cardiovasculare, artrită, hipertensiune, anemie, nevroze, spasmofilie.

I se spune şi ginsengul românesc, dar şi cel mai bun vaccin antigripal.

Dacă v-am făcut curioşi, vă îndemn să treceţi iarna ce vine cu ea – câte o lingură de cătină cu miere pe stomacul gol în fiecare dimineaţă – iar în martie-aprilie să trageţi singuri concluziile acestor fructe atât de lăudate.

Mai degraba medicament decat aliment, siropul asta n-ar trebui sa va lipseasca din casa mai ales daca aveti copii la varsta gradinitei, ei fiind cei mai predispusi la raceli in sezonul rece.

Reteta – Sirop de catina cu miere

Ingrediente:

1/2 kg catina; 500 gr miere de albine naturala;

Mod de preparare:

Curatam bobitele de catina de codite si le spalam in cateva ape apoi le lasam la scurs. Punem cătina împreună cu mierea in vasul de la blender.

Aveti grija sa schimbati cutitul de metal cu cel de plastic deoarece catina oxideaza foarte usor. Mixam pana obtinem o pasta;

Dam pasta obtinuta printr-o sita ca sa separam astfel semintele si cojile si sa obtinem doar siropul. Daca este cazul la final puteti sa mai strecurati printr-un tifon;

Punem in sticle siropul obtinut si lasam la macerat. Pastram siropul la frigider.

Se administreaza dimineata pe stomacul gol.

Distribuie pe: