Dacă obișnuiești să te tratezi naturist atunci când suferi de o răceală, este bine să știi care sunt cele mai bune plante medicinale pentru febră.

Plantele au fost folosite în scopuri terapeutice de sute sau chiar mii de ani. Care sunt cele mai valoroase? Ce plante trebuie să ai obligatoriu în casă?

Plante pentru febră (diaforetice, sudorifice)

Toate plantele medicinale au calitățile lor și sunt eficiente într-o anumită afecțiune. Dintre categoriile celor importante fac parte și plantele diaforetice sau sudorifice.

Adică acele plante care ajută la scăderea febrei. Probabil ai mai auzit despre cuvântul „diaforeză”, dar nu știi ce exprimă. Este o acțiune care stimulează transpirația. Acesta este una din mijloacele prin care pielea elimină toxinele din corp.

Plantele diaforetice contribuie la scăderea febrei și eliminarea toxinelor din sistem. Sunt folosite în produsele naturiste pentru răceli și detoxifiere.

Plantele diaforetice susțin totodată și funcția detoxifiantă a rinichilor.

Menta – Este una din cele mai eficiente plante diaforetice. Are totodată un profil de siguranță ridicat. Menta este un diaforetic răcoritor.

Este folosită în gripă și răceală, cel mai des sub formă de ceai. Totodată, stimulează digestia, ajută la înlăturarea gazelor și reducerea balonării.

Socul – Ceaiul de soc este un leac bine-cunoscut pentru răceli și febră. Florile de soc sunt de asemenea diaforetice răcoritoare. Nu preparați un ceai concentrat, deoarece poate induce scaune moi.

Salvia – Am ajuns la plantele diaforetice încălzitoare. Deși este din aceeași familie cu menta, salvia încălzește corpul.

Are de asemenea o acțiune antimicrobiană. Poate fi folosită nu doar în răceli și gripă, ci și în alte tipuri de infecții. Este utilă inclusiv împotriva viermilor intestinali.

Ghimbirul – Nu putea lipsi din lista de plante pentru febră. Ghimbirul este cu siguranță unul din cele mai eficiente diaforetice încălzitoare.

Mulți beau iarna ceai de ghimbir pentru stimularea circulației sângelui și pentru a se încălzi.

Coada-șoricelului – Această plantă este folosită din vechime pentru febră și bolile eruptive, precum pojar, varicelă sau vărsat de vânt.

Ajută în gripă, dureri de cap congestive, în diaree, colici, gaze stomacale, hemoragii ale plămânilor și intestinelor, dispepsie, icter și probleme uterine, precum leucoree, amenoree sau menoragie. Se administrează sub formă de ceai, tinctură sau extract.

Distribuie pe: