Mulți se plâng – căpățânile de usturoi se păstrează rău. Iată una dintre rețetele noastre preferate datorită căreia veți avea usturoi până la următoarea recoltă. Adăugați pasta în orice fel de mâncare în care aveți nevoie de usturoi.

INGREDIENTE:

– 1 kg de usturoi (curățat de coajă);

– zeama de la ½ de lămâie (sau acid citric dizolvat);

– 1 lingură rasă de sare;

– 50 ml de ulei.

MOD DE PREPARARE:

1. Curățați usturoiul de coajă, spălați cățeii, uscați-i și pasați-i cu blenderul vertical.

Sfat. Usturoiul poate fi dat prin mașina de tocat carne, însă pasta va avea altă structură și consistență.

2. Adăugați sare, zeamă de lămâie și ulei. Amestecați bine compoziția și o lăsați pentru 10 minute.

3. După care, mai amestecați o dată și repartizați pasta în borcane.

4. Închideți borcanele ermetic și le păstrați la frigider.

Dacă usturoiul este bun, atunci pasta nu își schimbă culoarea și se păstrează perfect tot anul. Din 2 kg de usturoi, am obținut 3 borcane de 250 ml și 2 borcane de 350 ml. Încercați o porție mică și sperăm să vă placă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Distribuie pe: