In fiecare an, de Paște, preparăm o friptură din carne de miel, însă oare care este cea mai bună metodă, prin care să o marinăm astfel încât să fie fragedă și să ni se topească în gură?

Am făcut rost de o rețetă, anul trecut, am încercat-o și m-am gândit că ți-ar fi și ție de folos, anul acesta!

Ingrediente:

– un pahar cu vin alb,

– ulei de măsline 2-3 linguri,

– usturoi (de preferat verde),

– mentă (o mână de frunze),

– cimbru (câteva crenguțe),

– puțin busuioc,

– foi de dafin,

– piper,

– boia dulce,

– sare.

Mod de preparare:

Toacă usturoiul, menta și busuiocul.

Pune toate ingredientele în vin și amestecă-le, până când se omogenizează, apoi adaugă sare și piper, după gust.

Foarte important!

Cantitatea de baiț (marinadă) trebuie să fie suficientă pentru îmbăierea cărnii.

Pune carnea într-un vas din yena întins.

Toarnă baițul peste carne și pune deasupra o folie din aluminiu sau un capac, pentru a sigila vasul și pentru a ajuta aromele să intre bine în carne. Pune vasul cu carne la frigider, iar a doua zi, pune friptura la cuptor!

Pofta buna!