In fiecare an, de Paște, preparăm o friptură din carne de miel, însă oare care este cea mai bună metodă, prin care să o marinăm astfel încât să fie fragedă și să ni se topească în gură?
Am făcut rost de o rețetă, anul trecut, am încercat-o și m-am gândit că ți-ar fi și ție de folos, anul acesta!
Ingrediente: un pahar cu vin alb, ulei de măsline 2-3 linguri, usturoi (de preferat verde), mentă (o mână de frunze), cimbru (câteva crenguțe), puțin busuioc, foi de dafin, piper, boia dulce, sare.
Mod de preparare – Toacă usturoiul, menta și busuiocul.
Pune toate ingredientele în vin și amestecă-le, până când se omogenizează, apoi adaugă sare și piper, după gust.
Foarte important! Cantitatea de baiț (marinadă) trebuie să fie suficientă pentru îmbăierea cărnii.
Pune carnea într-un vas din yena întins.
Toarnă baițul peste carne și pune deasupra o folie din aluminiu sau un capac, pentru a sigila vasul și pentru a ajuta aromele să intre bine în carne.
Pune vasul cu carne la frigider, iar a doua zi, pune friptura la cuptor!
Pofta buna!