Ingrediente pentru reteta: Vinete – 3 buc, ulei de floarea-soarelui – 2 linguri, sos de rosii – 4 linguri, suc de lamaie – 2 linguri, usturoi – 2 catei, busuioc – 1 buchet, sare si piper dupa gust.
Mod de preparare: Puneti vinetele feliate subtiri in apa sarata timp de 20 de minute pentru a indeparta amaraciunea.
Clatiti si uscati pe prosoape de hartie. Prajiti vinetele intr-o 1 lingura ulei. Este de dorit ca tigaia sa aiba un strat antiaderent.
Intr-o cratita separata, amestecati uleiul de floarea-soarelui ramas, sucul de lamaie si sosul de rosii.
Puneti amestecul pe foc, aduceti-l la fierbere si adaugati usturoiul trecut prin presa.
Transferati vinetele in amestec si lasati-le sa fiarba timp de 2 minute.
Se presara cu busuioc tocat. Sa aveti pofta!