O reteta excelenta pentru un desert perfect cu mere.

Avem nevoie urmatoarele ingrediente:

-150-200 g zahar;

-2 oua;

-200-250 g faina;

-1 lingurita bicarbonat de sodiu;

-250 g chefir;

-200-350 g mere;

-un cub de unt moale pentru uns forma.

Am copt checul intr-o forma cu dimensiunile de 12 x 30 cm.

Mod de preparare:

Bateti ouale si zaharul pana obtineti o masa omogena, pufoasa si albicioasa

Adaugati chefir. Amestecati.

Curatati merele si taiati-le cubulete.

Adaugati merele cubulete la amestecul de oua si kefir. Amestecati iar totul.

Adaugati treptat (in 2-3 pasi) faina cernuta impreuna cu bicarbonatul de sodiu.

Se amesteca foarte bine, astfel incat sa nu ramana cocoloase in amestec.

Transferati aluatul intr-o forma unsa. Intindeti uniform.

Coaceti checul timp de 50 de minute intr-un cuptor incalzit la 170 ° C.

Apoi puneti-l pe o farfurie si lasati-l sa se raceasca.0

Presarati zahar pudra inainte de servire.

Va dorim pofta buna!

Distribuie pe: