Pentru o detoxifere rapidă a ficatului şi pentru vindecarea lui în timp rapid avem o reţetă de ceai incredibil de eficient în regenerarea şi însănătoşirea ficatului afectat.

IATĂ CUM SE FACE:

Luăm 3 pahare de boabe de ovăz, le spălăm în apă caldă şi le punem într-un vas de 5 litri unde vom mai adăuga 2 linguri de merişor şi 2 linguri de frunze şi muguri de mesteacăn proaspete sau uscate (se pot găsi la plafar) peste care vom turna 4 litri de apă de preferat plată şi lăsăm vasul într-un loc răcoros timp de 24 de ore.

Într-un alt vas punem un pahar de fructe de măceşe pisate, turnăm 1 pahar de apă plată şi îl punem la fiert preţ de 10 minute după care îl vom lăsa să se odihnească 24 de ore.

După 24 de ore punem la fiert primul vas cel cu ovăzul iar când va da în clocot adăugăm 2 linguri de mătase de porumb şi 2 linguri de troscot pe care îl vom lăsa să fiarbă cca.15 minute după care oprim focul.

După 45 de minute când acesta se va fi răcit îl strecurăm şi adăugăm ceaiul de măceşe pisate şi vom turna lichidul într-o sticlă de culoare închisă păstrându-l la frigider.

Se va consuma cald înainte de masă :

– prima zi -50 ml.

– a doua zi – 100 ml.

– în următoarele 10 zile câte 150 ml

Se va face o pauză de 2 săptămâni după care se va relua cura cu menţiunea ca pe timpul curei să nu consumăm carne şi mezeluri.

Pentru procurarea ingredientelor nu trebuie să vă faceți griji deoarece toate ingredientele acestui remediu naturist le puteţi găsi în magazinele de specialitate în tot timpul anului.

Distribuie pe: