Când concentrația de acid uric din sânge este prea mare, pot să apară probleme articulare sau urinare. Din fericire, există plante precum coada-calului care ajută la eliminarea excesului acestui compus din organism.

O infuzie de coada-calului va curăţa organismul de toxine şi va ajuta, totodată, la eliminarea excesului de apă. Se prepară din 2 linguri de plantă uscată la 1 cană cu apă fiartă şi se beau 2 căni pe zi.

Tratează infecţiile urinare – Datorită proprietăţilor sale antimicrobiene şi antiseptice, coada-calului poate fi folosită şi ca remediu împotriva infecţiilor urinare, întrucât ajută la eliminarea lor şi ameliorează durerile.

Pentru a-i spori eficienţa, se recomandă prepararea unei infuzii din coada-calului combinată cu merişor. Ai nevoie de 2 linguriţe din fiecare la 1 cană cu apă clocotită. Poţi bea câte 2 căni pe zi, până când simptomele dispar.

Protejează stomacul – În tulburările digestive, ceaiul din coada-calului combate aciditatea crescută şi are beneficii în ulcerul gastric. Ceaiul se prepară din 4-5 linguriţe de plantă mărunţită la 1,5 litri de apă.

Se lasă la fiert 10 minute, se strecoară şi se beau 2 căni în cursul zilei.

Unii specialişti recomandă maceratul de plantă la rece, deoarece are un efect diuretic mai mare. Pentru macerat, se pun câteva linguriţe cu pulbere într-un litru de apă şi se lasă la macerat câteva ore, după care se filtrează şi se bea de-a lungul unei zile.

Bun expectorant – În caz de afecţiuni ale aparatului respirator, precum bronşită sau pneumonie, coada-calului are efect bronhodilatator şi expectorant.

Se poate lua câte 1 linguriţă cu pulbere de plantă de 3 ori pe zi sau se poate prepara un decoct din 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml de apă. Se fierbe 15 minute, după care se bea de 3 ori pe zi, între mese.

De asemenea, coada-calului este eficientă şi în tratarea faringoamigdalitei şi a gingivitei. În acest caz, se poate face gargară cu infuzie de coada-calului. Infuzia o prepari din 2 linguriţe de plantă la 500 ml de apă clocotită.

Distribuie pe: