Ceaiul de usturoi întăreşete organismul şi îmbunătăţeşte starea generală de sănătate. În plus, această băutură este energizantă şi revitalizantă.

Specialiştii recomandă să bem o ceaşcă de ceai de usturoi în fiecare dimineaţă.

Rețetă ceaiul de usturoi

Ingrediente: 4 căței de usturoi, 3 căni de apă, ½ cană de suc de lămâie, 2 linguri de miere.

Preparare:

Curățați cățeii de usturoi de coajă și puneți-i într-un ibric cu apa. După ce a început să clocotească, lăsați să fiarbă câteva minute, apoi stingeți focul și acoperiți vasul.

După ce s-a răcorit, strecurați ceaiul, adăugați sucul de lămâie proaspăt stors și mierea de albine.

Se pot consuma câte 1-2 căni de ceai pe zi în timpul unei răceli sau boli.

Beneficii ceaiul de usturoi:

Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, reduce colesterolul, previne Ateroscleroza, conţine vitaminele A, B1, B2 și C, impiedică îmbătrânirea prematură, te ajută să slăbeşti, intăreşte sistemul imunitar.

Precauții și contraindicații:

Consumat în cantități mari, poate cauza arsuri la stomac, greață, vomă, tulburări gastrice și risc de tulburări de sângerare.

Aceste reacții adverse le pot avea și cei alergici la usturoi sau sensibili la stomac.

Evitați consumul de usturoi dacă luați anticoagulante și cu 10 zile înainte de o intervenție chirurgicală.

Distribuie pe: