Sănătatea arterelor este foarte importantă pentru funcționarea organismului, de aceea îi trebuie acordată atenţie la orice vârstă. Arterele înfundate pot cauza afecţiuni grave, de tip cardiac şi nu numai, având în vedere că obstrucționează efectiv circulația sângelui.

Iată o reţetă care restabilește tensiunea arterială pe cale naturală, curăţă sistemul vascular şi elimină arterioscleroza.

Macerat de ceapă în vin alb

Ingrediente 4-5 cepe roşii, 1 litru de vin alb natural, 2 legături de frunze de pătrunjel, 250 g de rădăcină de patrunjel, 150 ml de miere

Preparare Dupa ce au fost spalate, cepele rosii se toaca marunt si se adauga intr-un recipient de sticla, turnandu-se peste ele vin alb natural.

Se pune la fiert separat radacina de patrunjel dupa ce a fost spalata, curatata si maruntita, adaugand-se si frunzele de patrunjel tocate.

Se lasa la fiert pana lichidul scade cu 30-50 %. Dupa ce s-a racit se strecoara. Maceratul de ceapa in vin alb se amesteca cu lichidul strecurat, adaugandu-se 150 ml de miere.

Recipientul ermetic se inchide si se lasa 7 zile la macerat. Se agita periodic, iar dupa o saptamana preparatul se strecoara.

Administrare Se consuma de 3 ori pe zi cate o lingura de macerat, cu 30 de minute inainte de masa. Se consuma pana la terminarea intregii cantitati.

Distribuie pe: