Din păcate obezitatea este tot mai prezentă în viața noastră cotidiană și din ce în ce mai mulți oameni, copii, tineri se confruntă cu această povară, a kilogramelor în plus. Spun povară fiindcă ea este chiar una, la propriu și la figurat.

În afara faptului că este o chestiune de sănătate, este și o chestiune de aspect fizic, așa că avem toate motivele să reușim să scăpăm de așa-zisa povară.

Cum se ajunge aici? Simplu, pe primul loc este o alimentație nesănătoasă, stres, sedentarismul este un factor determinant în apariția obezității.

O altă cauză este funcționarea defectuoasă a glandelor, iar aici nu mai ține de voința pacientului.

Când depășim greutatea normală, deja prezentăm riscul de apariție și a altor afecțiuni grave, începând de la cele cardiovasculare la boli ale rinichilor și a vezicii biliare.

Ficatul și el are de suferit ca de altfel și riscul de cancer de colon, rect, prostată, sân, col uterin.

Ca și cum nu ar fi de ajuns, acesta ne afectează și coloana vertebrală, dureri lombare și chiar de genunchi.

De multe ori ne întrebăm de ce ne doare coloana, fără să ne dăm seama că de fapt, ne-am îngrășat 4-5 kilograme.

Din fericire, avem remediile naturiste care ne vor ajuta să scăpăm de povara kilogramelor în plus.

Iată o combinația din plante pe care o preparăm simplu:

– 1 linguriță de coada șoricelului

– o jumătate de linguriță de fucus( este o algă marină )nu este recomandată femeilor gravide, copiilor și a celor care urmează să facă intervenții chirurgicale.

– 1 linguriță de sunătoare

Punem totul într-o cană peste care vom turna apă clocotită până la umplere. Lăsăm la infuzat, până când ceaiul va fi cald.

Vom consuma două căni pe zi, neîndulcit, de preferat după micul-dejun la o oră și după cină tot la o oră.

Ca să ne putem bucura de efectele acestui remediu, trebuie să avem grijă la ce mâncăm, însă nu asta-i singura chestiune, ci și la cât mâncăm, iar toate astea fără puțină mișcare( mers pe jos într-un ritm mai alert)nu vor avea efecte imediate.

Distribuie pe: