Chiftele marinate. De ce ingrediente ai nevoie:

500 g pulpa de porc, 200 g pesmet, 2 cartofi, 2 oua, 2 cepe, 1 felie de paine, 1 capatana de usturoi, piper rosu, boabe, 1 legatura patrunjel verde, sare si piper, 500 ml suc de rosii, 200 g unt, 200 g faina, 200 ml smantana pentru gatit, foi de dafin, cimbru, 250 ml ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:

Intr-un bol se amesteca carnea tocata cu pesmetul, cartofii razuiti si bine scursi, ouale, ceapa usor calita, felia de paine si usturoiul pisat.

Se omogenizeaza bine compozitia, se formeaza chiftele si se rumenesc in ulei incins.

Intr-o cratita, la foc mic, se pune la topit untul dupa care se adauga faina si se amesteca pentru a nu se face cocoloase.

Se adauga, treptat, apa si se amesteca pana se formeaza un sos ca o smantana, mai subtire.

Se adauga sucul de rosii, foile de dafin, sare si piper, apoi chiftelele si se mai lasa la fiert 10-15 minute. Apoi se adauga smantana si se amesteca bine.

La final, sau in timpul servirii, se adauga patrunjel verde, tocat si se decoreaza cu piper rosu.

Pofta buna!

Distribuie pe: