Cine zice că nu se poate mânca bine și în post?

Ingrediente:

2 morcovi mari, un pastarnac, o radacina de patrunjel – o jumatate de radacina de telina, 1 ardei gras rosu, 1 ceapa medie, zeama de lamaie sau bors dupa preferinta, frunze de leustean si de patrunjel.

Pregatirea perisoarelor:

2 cepe mari, 100 gr orez, 100 grame granule de soia fiarta, 3 lingurite de seminte de in macinate, 4 linguri fulgi de ovaz, 2-4 linguri faina, condimente. dupa gust

Mod de preparare: Caleste pastarnacul, telina si morcovii taiate in cubulete in putin ulei de floarea-soarelui.

Intr-o oala de 3-5 litrii pune ceapa intreaga si ardeiul, sare si adauga legumele calite. Lasa sa fiarba iar dupa 30 de minute adauga zeama de lamaie sau bors pentru a-i da un gust acrisor.

Perisoarele se prepara astfel: caleste ceapa tocata marunt la care adaugi orezul spalat si lasa totul la foc mic

Adauga restul ingredientelor: granulele de soia si faina, impreuna cu condimentele.

Formeaza din acest amestec perisoarele si fierbele in apa cu sare, iar apoi pune-le in supa de legume pregatita anterior.

Vei avea parte de ciorba de perisoara foarte gustoasa si astfel nu vei simti niciun efort alimentar in perioada postului.

Pofta buna!

Distribuie pe: