Ingrediente necesare pentru supa: 1 radacina de patrunjel, 120 g morcovi rasi, 1 ceapa, 1 kg rosii, 2 cartofi, 1 cana mazare verde, 1 lingura boia, 3 frunze de dafin, sare piper negru macinat dupa gust.
Ingrediente pentru chiftele: 400 g care tocata, 1/2 cana orez, 1 ou, sare, piper negru macinat dupa gust.
Mod de preparare:
Puneti aproximativ 2.5 l de apa la fiert.
Curatati si apoi taiati radacina de patrunjel, radeti morcovii si puneti legumele in supa, impreuna cu frunzele de dafin, condimentati. Gatiti timp de 20-30 de minute.
Pregatiti perisoarele:
Puneti orezul intr-un vas mai mic, turnati apa rece peste el, adaugati sare, apoi gatiti timp de aproximativ 10 minute, apoi puneti orezul intr-o strecuratoare, spalati cu apa rece si lasati sa se raceasca.
Puneti carnea tocata intr-un castron, sare, piper dupa gust, amestecati orezul racit si ouale, condimentati. Faceti galuste din el cu mainile umede.
Curatati cartofii, taiati-i cuburi si asezati-i in supa.
De asemenea, taiem rosiile in bucati mai mici si le punem in supa impreuna cu mazarea verde.
Gatiti supa la foc mic pana cand perisoarele sunt gata.