Ingrediente necesare pentru supa: 1 radacina de patrunjel, 120 g morcovi rasi, 1 ceapa, 1 kg rosii, 2 cartofi, 1 cana mazare verde, 1 lingura boia, 3 frunze de dafin, sare piper negru macinat dupa gust.

Ingrediente pentru chiftele: 400 g care tocata, 1/2 cana orez, 1 ou, sare, piper negru macinat dupa gust.

Mod de preparare:

Puneti aproximativ 2.5 l de apa la fiert.

Curatati si apoi taiati radacina de patrunjel, radeti morcovii si puneti legumele in supa, impreuna cu frunzele de dafin, condimentati. Gatiti timp de 20-30 de minute.

Pregatiti perisoarele:

Puneti orezul intr-un vas mai mic, turnati apa rece peste el, adaugati sare, apoi gatiti timp de aproximativ 10 minute, apoi puneti orezul intr-o strecuratoare, spalati cu apa rece si lasati sa se raceasca.

Puneti carnea tocata intr-un castron, sare, piper dupa gust, amestecati orezul racit si ouale, condimentati. Faceti galuste din el cu mainile umede.

Curatati cartofii, taiati-i cuburi si asezati-i in supa.

De asemenea, taiem rosiile in bucati mai mici si le punem in supa impreuna cu mazarea verde.

Gatiti supa la foc mic pana cand perisoarele sunt gata.

Distribuie pe: