Planta coada-calului este o minune a naturii care întărește încheieturile, sudează oasele fracturate, ameliorează până la vindecarea durerile articulare și osteoporoza.

Cel mai uimitor efect al acestei plante este încetinirea procesului de îmbătrânire a organismului.

Coada-calului, o sursă inepuizabilă de tinerețe

Consumul zilnic de coada-calului sub formă de ceai sau tinctură crește mobilitatea articulară, reduce durerile de articulații și simptomele de osteoporoză, și redă elasticitatea țesuturilor.

Siliciul organic, calciul și sărurile de magneziu și potasiu regăsite în coada-calului sunt substanțele active care fac din această plantă un miracol pentru persoanele care au atins deja o anumită vârstă. Acești compuși mențin oasele și vasele de sânge puternice și sănătoase.

Siliciul este un mineral esențial pentru producerea de colagen, o substanță care este direct responsabilă de sănătatea țesuturilor musculare și de mobilitatea articulațiilor.

Studiile au arătat că un nivel optim de siliciu în organism determină menținerea tinereții.

Un aport mărit de siliciu ajută corpul să reziste mult mai ușor afecțiunilor vârstei. Acest lucru se poate obține consumând ceai de coada-calului în fiecare zi, alături de o dietă preponderent crudivoră (legume și fructe crude, semințe, nuci).

Studiile științifice au arătat că în cazul oaselor fracturate, planta coada-calului ajută la sudarea lor de 2 ori mai repede decât în mod normal. Cei care au folosit coada-calului se declară foarte mulțumiți de rezultate.

Planta are efecte imediate de încetinire a proceselor de îmbătrânire și de întinerire a articulațiilor.

Toți suferinzii de dureri articulare ar trebui să încerce acest remediu simplu și accesibil.

Ceaiul de coada-calului mai are un avantaj pentru hipertensivi: scade tensiunea arterială mare.

Tinctură de coada-calului: Rețetă

Cel mai eficient mod de administrare a plantei pentru absorbirea siliciului din coada-calului mai ușor, este maceratul.

Se pun 200 g de coada-calului într-un borcan, și se acoperă cu 200 ml de alcool alimentar de 60 de grade. Se închide recipientul și se lasă la macerat 10 zile.

După această perioadă, se strecoară și se păstrează la loc răcoros și întunecos.

Se iau câte 20 ml de tinctură pe zi, diluată în 50 ml de apă plată. Tratamentul durează 3 săptămâni, și se poate relua din 3 în 3 luni.

Distribuie pe: